Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Замість стягнення пені киянам пообіцяли знижки на оплату послуг ЖКГ

Добробут 4608 переглядів

Опубліковано - 5.01.2011 18:35 | Всі новини | Версія для друку

Замість стягнення пені киянам пообіцяли знижки на оплату послуг ЖКГ
Замість стягнення пені киянам пообіцяли знижки на оплату послуг ЖКГ
У Києві замість пені за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг уведуть механізм дворівневих тарифів.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак.

"Пеню нараховувати не плануємо. Ми вважаємо, що механізм стимулювання, який ми уводимо, працює краще, ніж штрафні санкції", - заявив Мазурчак на прес-конференції в середу.

За його словами, кияни, які будуть оплачувати житлово-комунальні послуги своєчасно до 20 числа, зможуть платити на 6% менше за опалення та гаряче водопостачання і на 10% менше - по квартплаті. Для тих же, хто буде платити після 20 числа, тарифи будуть виставляти за повною вартістю.

За словами Мазурчака, у березні кияни отримають квитанції на оплату житлово-комунальних послуг за лютий по 100% вартості. Але вже в квітні тим, хто вчасно (до 20 числа) оплатив житлово-комунальні послуги у попередньому місяці, вартість цих послуг буде нарахована за заниженими тарифами.

Як повідомлялося раніше, з 1 січня 2011 року в Україні набув чинності закон "Про внесення зміни до ст.2 закону України "Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги". Закон передбачає стягування пені з громадян Україна за несвоєчасно сплачені житлово-комунальні послуги.

Так, з 1 січня 2011 року припинено дію закону України "Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги". Нарахування та стягнення пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги буде здійснюватися на суму заборгованості, яка утворюється з 1 січня 2011 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.