Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Улюблену гидоту прихильників Партії регіонів оголосять отруйною речовиною

Захист держави 13092 перегляди

Опубліковано - 26.10.2006 15:49 | Всі новини | Версія для друку

Тетяна Бахтеєва - голова комітету ВР з питань охорони здоров`я - є власником контрольного пакету акцій концерну “Стирол”, м.Горлівка, - основного виробника трамадолу та іншої отрути в Україні
Тетяна Бахтеєва - голова комітету ВР з питань охорони здоров`я - є власником контрольного пакету акцій концерну “Стирол”, м.Горлівка, - основного виробника трамадолу та іншої отрути в Україні
Сьогодні в Міністерстві юстиції проходить реєстрацію наказ Міністерства охорони здоров'я про визнання «Трамадола» сильнодіючою отруйною речовиною.

“Це, справді, не наркотичний засіб, а сильнодіючий анальгетик. Але тим, хто ковтає його пачками, по великому рахунку, все одно, як трамадол будуть характеризувати – чи наркотиком, чи сильнодіючою отруйною речовиною” - про це сайту RAZOM сказав міністр охорони здоров`я Юрій Поляченко, коментуючи заяву депутата Бахтєєвої про те, що трамадол – це не наркотик і тому не слід установлювати контроль за його застосуванням.

“Заяви, подібні тим, що вчора в Донецьку озвучила Бахтєєва, повинні бути підтверджені виключно фармакологами і фармацевтами, - зазначив Поляченко.

Міністр також повідомив, що Міністерство охорони здоров`я разом з Мінюстом вносить поправки до наказу, який регламентує обіг лікарських засобів в аптечній мережі. Ці поправки дають можливість притягнути не лише до адміністративної, а й до кримінальної відповідальності за розповсюдження цього препарату.

“Трамадол має відпускатися виключно на бланках суворої звітності”, - наголосив Поляченко.

Вживання «Трамадола» в ПР вважають внутрішньою проблемою регіонів

Зростання в деяких містах країни числа молодих людей, що вживають препарати «Трамадол» і «Трамалгин» є «внутрішньою проблемою» цих міст. Так вважає народний депутат України від Партії регіонів, голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва.

Про це вона заявила вчора в Донецьку після виїзного засідання Комітету ВР по питаннях охорони здоров'я.

За словами Бахтєєвої, «Трамадол» не вважається сьогодні наркотичним препаратом, і тому заборонити його застосування на законних підставах не уявляється можливим.

На зауваження журналістів, що тисячі людей уживають «Трамадол» як наркотик Бахтеєва відзначила: «Це погано»...

«Якщо воно (вживання «Трамадолу» наркоманами – ред.) десь є і це дійсно так, я не можу чітко сказати, що це є в Донецьку, Маріуполі, Києві... Але якщо є, значить потрібно, щоб адміністрація приділяла цьому увагу і прийняла всі можливі міри, якщо це масове споживання... І дітям, котрі неповнолітні, просто пояснити, що це препарат, що несприятливо діє на органи, у тому числі і на печінку, такі роз'яснювальні роботи будуть достатніми на цю тему», - резюмувала голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я.

Бахтєєва упевнена, що для боротьби з даною проблемою досить проводити роз'яснювальні бесіди серед дітей і молоді, інформуючи їх про ту шкоду для здоров'я, яке спричиняє захоплення «Трамадолом».

Клименко: Регіоналка Бахтєєва повинна знати, що на трамадолі в Донецьку "сидять" тисячі наркоманів

“Як би не вважали окремі політики і чиновники, дуже серйозна проблема використання трамадолу як наркотику існує, – так голова Донецької обласної організації “Нашої України” Антон Клименко прокоментував заяви “регіоналки” Тетяни Бахтеєвої про те, що трамадол не є наркотиком і контроль за його використанням не потрібен. – Існує також статистика, за якою через трамадол загинуло майже 20 тисяч людей”.

“Ми можемо вважати чи не вважати трамадол наркотиком, але те, що він призводить до загибелі людей, не можна не визнати, – наголосив Антон Клименко. – Дійсно, за законодавством трамадол не є наркотичною речовиною, однак де-факто це наркотик, це величезна проблема для нашого суспільства, яку слід негайно вирішувати. І тут потрібна політична воля і консолідація всіх політичних сил”.

“Наша Україна” вже давно займається цією проблемою, ми намагаємося відслідковувати обіг трамадолу і запобігати зловживанням у його продажі, – розповів лідер донецьких “нашоукраїнців”. – У передвиборчий період лунали й заяви представників Партії регіонів, зокрема Раїси Богатирьової і директора концерну “Стирол”, які говорили, що це дійсно велика проблема і що вони дуже багато роблять для її вирішення. А ось після виборів їхні представники вже говорять, що це взагалі не проблема. І це викликає у мене щонайменше подив”, повідомляє офіційний сайт "Нашої України".

Варто нагадати, що найбільшим виробником «Трамадола», який продається в Донецьку на кожному кутку, є горлівський комбінат «Стирол», керований народним депутатом від Партії регіонів Миколою Янковським, а Тетяна Бахтеєва - голова комітету ВР з питань охорони здоров`я - є співвласником контрольного пакету акцій концерну.

Продаж цієї гидоти приносить нечувані прибутки наркоторговцям.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.