Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Одноголосне рішення Львівської облради: Бандера та Шухевич були, є і будуть національними Героями!

Захист держави Регіон: Львівська область 9778 переглядів

Опубліковано - 13.01.2011 16:40 | Всі новини | Версія для друку

Одноголосне рішення Львівської облради: Бандера та Шухевич були, є і будуть національними Героями!
Одноголосне рішення Львівської облради: Бандера та Шухевич були, є і будуть національними Героями!
13 січня 2011 року о 12.00 відбулася позачергова сесія Львівської обласної ради з приводу скасування указу Президента України про присвоєння звання Героя України Степанові Бандері. Прийде час і подібна сесія пройде на вулицях Донецька - заявив депутат Львівської міськради.

З ініціативи голови Львівської обласної ради Олега Панькевича, засідання відбулося в нетрадиційному форматі – не в сесійній залі, а на площі біля пам'ятника Степанові Бандері, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Перед початком сесії звучали різдвяні колядки у виконанні лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслуженої академічної капели України "Трембіта". Після реєстрації депутатів і виконання Гімну України голова Львівської обласної ради Олег Панькевич та секретар Львівської міської ради Василь Павлюк поклали кошик з квітами до пам'ятника Героєві України Степанові Бандері. Під час покладання квітів капела "Трембіта" виконала пісню "Не пора".

Після обговорення та виступів депутатів і представників громадськості сесія одноголосно ухвалила заяву Львівської обласної ради щодо скасування Указу Президента України В. Ющенка № 46/2010 "Про присвоєння С. Бандері звання Герой України". Також вирішено доручити Львівській обласній асоціації місцевих рад "Ради Львівщини" розробити і затвердити план заходів з висвітлення історії національно-визвольного руху України середини ХХ століття, вагомого особистого внеску справжніх борців за незалежність Держави – Степана Бандери, Романа Шухевича, Євгена Коновальця. Також сесія ухвалила звернутися до голів міст обласного та районного значення, інших населених пунктів Львівської області з пропозицією прийняття рішень про присвоєння Степанові Бандері імені почесного громадянина міста (селища, села), а також рекомендацією щодо зміни назв вулиць Степана Бандери і Романа Шухевича – на вулиці Героя України Степана Бандери і Героя України Романа Шухевича та звернутися до органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та громадськості Львівщини з пропозицією активно долучитися до завершення будівництва пам'ятника Степанові Бандері у м. Львові.

Текст заяви подаємо нижче:

"Львівська обласна рада висловлює протест проти незаконного протиправного рішення Вищого адміністративного суду, який пішов на поводу тих агентів Кремля, які сьогодні засідають у вищих ешелонах української влади. Вважаємо, що рішення про скасування Указу Президента України (N 46/2010) від 20 січня 2010 року "Про присвоєння С. Бандері звання Герой України" суд ухвалив за вказівкою Банкової на догоду Путіну і Мєдвєдєву.

Це рішення стало можливим тому, що режим Януковича позбавив незалежності судову гілку влади – і сьогодні суди демонстративно виконують політичні замовлення Адміністрації Президента, ухвалюючи абсурдні і неправочинні рішення. Водночас правоохоронні органи стали головними знаряддями боротьби проти політичної опозиції і основним засобом побудови поліцейської держави. Вочевидь, режим за прикладом Кремля не лише відбілює Сталіна, а форсованими темпами реанімує в Україні сталінізм.

Окупаційна адміністрація Януковича-Азарова-Табачника розгорнула широкомасштабну війну проти українців на всіх фронтах – мовному, освітньому, ідеологічному, судовому, соціальному, економічному, культурному, духовному. І рішення Вищого адміністративного суду є тільки однією з ланок цієї війни.

Рішення і дії окупаційної адміністрації, яка засіла на Печерських пагорбах, продиктовані передусім страхом перед постатями Бандери, Шухевича, а також Мазепи, крутянців, холодноярців, воїнів ОУН-УПА, які воскрешають в українцях героїчний Дух їхніх предків. Бо владоможці розуміють, що раніше чи пізніше режим Януковича змете сила української національної революції. Що саме стане основним каталізатором революційного вибуху – можна хіба припускати. Імовірно, це буде так звана пенсійна реформа чи зміни в трудовому законодавстві, а можливо – посилення репресій проти українських патріотів. Однозначно, що революція відбудеться під прапором Бандери.

Вороги України не могли подолати Бандеру живого, вони бояться його й мертвого. Адже Бандера для мільйонів українців, попри недолугі і нікчемні рішення судів, був і залишається українським Героєм.

Для української громади Бандера та Шухевич були, є і будуть національними Героями. Під егідою органів місцевого самоврядування і далі відбуватимуться заходи зі вшанування наших національних Героїв. Війну проти Бандери і терор проти бандерівців ми, депутати Львівської обласної ради, розцінюємо як наступ на громадянські, конституційні та національні права українців. У цьому протистоянні ми будемо з нашим народом".
Юрій Михальчишин досить жорстко висловився про нинішню владу
Юрій Михальчишин досить жорстко висловився про нинішню владу
“Бандерівська армія перейде Дніпро і викине синьожопу банду”

Про це сьогодні, 13 січня, на сесії Львівської облради біля пам’ятника Степанові Бандері заявив депутат Львівської міськради від ВО «Свобода» Юрій Михальчишин, повідомляє zaxid.net.

Депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Юрій Михальчишин прогнозує, що «бандерівська армія» викине з України «синьожопу банду».

"Плакати вже набридло? Набридло бути толерастами? Набридло говорити про компроміс, про примирення, про "Схід і Захід разом"?", - звернувся Михальчишин до присутніх на позачерговій сесії Львівської облради, що відбулася 13 січня біля пам’ятника Степану Бандері у Львові.

За його словами, така позачергова сесія, що була реакцією облради на "дегероїзацію" Степана Бандери, є знаковою.

"Мені здається, що ми ще не одну таку сесію проведемо – тут у Львові, проведемо таку сесію в Києві, і мені ще здається, що буде той день, коли ми таку сесію проведемо на вулицях Донецька! Наша бандерівська армія перейде Дніпро, перейде Донецьк, і викине ту синьожопу банду, яка сьогодні узурпувала владу, з України", - зазначив Михальчишин під час свого виступу.

Депутат висловив переконання, що Львів не "прогнеться" під тих, що узурпували владу, оскільки є непростим містом, адже це – місто, в якому жив Бандера. "В нас з вами за плечима – велика традиція. За нами – золоті корони Данила Галицького, за нами червоно-чорні стяги Бандери, і за нами зелено-білі карпатівські леви!" - вказав Михальчишин.

Як наголосив депутат міськради, головне – що у Львові залишились бандерівці.

"Бандерівці – це люди, які змусили москалів поважати українців. Якщо раніше могли спитати: "Ну что, хохлы, как дела?", а ми відповідаємо: "Дєла нормально. Але ми – не хахли, ми – бандерівці!". І тут, товариство, в тих собак азіатських зразу закривається писок", - сказав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.