Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Через загальне падіння культури, московська патріархія хоче запровадити власний “шаріат”

Імперія «Совок» 6257 переглядів

Опубліковано - 18.01.2011 13:58 | Всі новини | Версія для друку

Московська патріархія закликала встановити для російських жінок загальнонаціональний дрес-код - щоб не плутали стрип-бар і вулицю
Московська патріархія закликала встановити для російських жінок загальнонаціональний дрес-код - щоб не плутали стрип-бар і вулицю
Бажання підпорядкувати виключно все змусило московську патріархію звернути увагу на зовнішній вигляд росіян. Як відомо, одягаються вони без смаку, занадто безладно та різноманітно.

Тому очільник синодального Відділу по взаємовідношенням Церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін запропонував виробити загальноросійський ... дрес-код, повідомляє “Комсомольська правда”.

"Непогано, що зараз компанії, вузи, школи вводять у себе дрес-коди. Добре було б і загальноросійський дрес-код вигадати (на стрип-бари та будинки розпусти, так вже і бути, можна його не поширювати)", - з іронією відповів священик своїм інтернет-опонентам.

Нагадаємо, що в мережі з`явилося відкрите звернення до патріарха Кіріла (підписали більше 700 осіб), в якому, крім усього іншого, цитувалася слова Чапліна: "Якщо вона носить міні-спідницю, вона може спровокувати не тільки кавказця, а й росіянина. Якщо вона при цьому п'яна, вона тим більше спровокує. Якщо вона при цьому сама активно викликає людей на контакт, а потім дивується, що цей контакт кінчається зґвалтуванням, вона тим більше не права".

Автори звернення були розгнівані - на їхню думку, священик спробував "підмінити суспільну дискусію з проблеми насильства над жінками на обговорення їх зовнішнього вигляду ". А тому що зовнішній вигляд - "це приватна справа людини", і будь-яка людина "має право на сексуальну недоторканність незалежно від форми одягу, кола спілкування, і т.п.", вони вважають слова Чапліна "дискримінаційними і образливими".

Отець Всеволод своїм критикам відповів. Він зауважив, що "в усі часи, в усіх народів зовнішній вигляд людини не вважався на сто відсотків приватним питанням".

"Як жінки ведуть себе в публічних місцях, в інституті, на роботі - не тільки їх "особиста справа ". Доречі, чоловіків це стосується також. Тип, одягнений посеред великого міста в шорти й майку, в треніки і тапці, точнісінько так не вартий поваги. Тільки жалю - якщо він бомж, наприклад".

Як передбачив Чаплін, скоро "з пристойного місця непристойно одягнену особу або того самого типу в треніках будуть виводити. Ну, або ті, хто поважають себе, будуть у такому місці відклонюватися і віддалятися".

Священик відхрестився (вибачте за каламбур) від обвинувачення, ніби він виправдовує зґвалтування та непристойні домагання.

"І в думках того не було. Немає таким діям виправдання. А ось проблема, між іншим, залишається. Не стільки для мене - скоріше для тих, хто плутає вулицю зі стриптизом (ну, або знову почне плутати, щойно зима закінчиться)" , - заявив отець Всеволод і описав, якою він бачить правильну російську жінку.

За його словами, вона не повинна бути "одягненою або розфарбованою, як клоун, розраховуючи таким чином на знайомства на вулиці, в метро або барі. Так вона не тільки ризикує нарватися на п'яного ідіота, але вже точно не знайде собі в супутники життя чоловіка, що має хоча б зачатки розуму і самоповаги. Знайде, можливо, тверезого ідіота, але хіба його вона по-справжньому шукає? "

За словами Чапліна, "розв'язний зовнішній вигляд і зухвала поведінка - пряма дорога до нещастя. До порожнього "кохання на один раз". До короткострокових шлюбів, за якими тут же йдуть щурячі розлучення. До зламаної долі дітей. До самотності і безумства. До життєвої катастрофи".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.