Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Польщі вважає російську доповідь про трагедію під Смоленськом - однобічною

Скандал 3975 переглядів

Опубліковано - 19.01.2011 19:58 | Всі новини | Версія для друку

Президент Польщі Броніслав Коморовский
Президент Польщі Броніслав Коморовский
Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає однобічним підготовлений російським Міждержавним авіаційним комітетом рапорт причин Смоленської авіакатастрофи.

"Є за що критикувати - за однобічність, за (...) спробу уникнути відповіді на найскладніші питання, - сказав глава Польської держави сьогодні, 18 січня, під час відвідин тактичної бази авіації у Мінську.

Також він зазначив, що не можна допустити ситуацію, коли відповідальність за трагедію перекидається з однієї сторони на іншу, а найчастіше звинувачують лише пілотів польського літака.

Також Коморовський закликав мати мужність, аби максимально використати цей досвід для того, щоб уникнути аналогічних катастроф у майбутньому. За його словами, також необхідно не шукати винних у трагедії, а шукати причини, які до неї привели.

Водночас, лідер опозиційної партії Польщі Право і справедливість Ярослав Качинський, брат загиблого під час авіакатастрофи під Смоленськом президента Леха Качинського, наполягає на прийнятті польськими властями резолюції, що відкидає звіт МАК стосовно причин авіакатастрофи.

"Безпосередні причини трагедії лежать на російській стороні", - заявив Качинський сьогодні на засіданні Сейму.

Виступ прем’єра Дональда Туска, який розкритикував опозиційних політиків за заполітизовування розслідування авіакатастрофи, Качинський назвав спробою спровокувати опозицію.

"Ми не дамо себе спровокувати. Ми хочемо знати правду, це наш обов’язок, і ми його виконуватимемо. Росіяни повинні зважати на міжнародну думку, - сказав він. - Ми хочемо допомогти уряду вийти з пастки, тому пропонуємо резолюцію, що відміняє доповідь МАК".

Нагадаємо, що опозиційні парламентарі, які виступили у Сеймі, різко розкритикували дії і слова Туска.

Звіт МАК, в якому говорилося про порушення, зроблені в ході польоту польськими льотчиками Ту-154, був опублікований 12 січня 2011 року. Його положення викликали негативну реакцію у Варшаві, де звіт був названий однобоким і таким, що відображає лише позицію Росії.

18 січня Польща представила свою власну доповідь і опублікувала переговори диспетчерів, які не призначалися для публікації. Згодом вони були викладені на сайті МАК.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.