Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Макіївці одночасно сталося два вибухи — біля будівлі «Макіїввугілля» і на ринку

Кримінал Регіон: Донецька область 6125 переглядів

Опубліковано - 20.01.2011 10:45 | Всі новини | Версія для друку

Адміністративна будівля «Макіїввугілля» до...
Адміністративна будівля «Макіїввугілля» до...
У Макіївці біля адміністративної будівлі «Макіїввугілля» близько 5.30 ранку стався вибух. Одночасно вибуховий пристрій спрацював і на території ринку. Жертв і постраждалих немає.

Вибуховий пристрій було закладено у будівлі «Макіїввугілля». У приміщенні вибито вікна і пошкоджено фасад, повідомляє DT.UA.

Як повідомляє Кореспондент.net із посиланням на Профспілку працівників вугільної промисловості України, вибух пролунав о 5:19.

Як повідомляють джерела профспілки, імовірно вибуховий пристрій було закладено в сміттєву урну поруч з центральним входом у будівлю вугільного об'єднання.

Вибухом серйозно зруйнований центральний вхід, вестибюль будівлі, вибуховою хвилею до шостого поверху повибивало шибки у вікнах. Про інші пошкодження не повідомляється.

Зараз ДП Макіїввугілля оточене міліцією, проводяться оперативно-розшукові заходи, в будівлю об'єднання нікого не пускають. Точних даних про потерпілих поки немає.

Вибух на ринку відбувся у ново-побудованому магазині у лінії газової комунікації. Передбачається, що метою вибуху було пошкодити газову трубу, однак цього не сталося.

На місці подій працюють оперативно-слідчі групи.

Джерело у правоохоронних органах Макіївки також повідомило, що є інформація про можливий вибух в будівлі міськради сьогодні вдень.

Батьки учнів шкіл Макіївки телефонують до навчальних закладів із вимогою відпустити дітей із занять додому. Про це «УРА-Інформ.Донбасс» повідомили декілька джерел.

Крім того, батьки забирають дітей з дитячих садів.

Також, за словами джерел, в місті паніка, жителі перелякані тим, що трапилося подіями, а також загрозою продовження серії вибухів.

Від “Аратти”. Зачекаємо результатів слідства, але щось нам підказує, що винні вже “встановлені”, - це, “звичайно”, якась опозиційна, і обов`язково націоналістична, сила. І чомусь у нас одразу виникли аналогії із підпалом нацистами Рейхстагу та вибухами житлових будинків на Каширському шосе в Москві.
...і після вибуху
...і після вибуху

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.