Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Макіївські терористи продемонстрували українцям дієздатність влади, а не особистий зиск?

Кримінал 4961 перегляд

Опубліковано - 21.01.2011 10:40 | Всі новини | Версія для друку

Макіївські терористи продемонстрували українцям дієздатність влади, а не особистий зиск?
Макіївські терористи продемонстрували українцям дієздатність влади, а не особистий зиск?
Макіївським терористам назбирали викуп у 4,2 млн євро, але вони не прийшли за грошима в обумовлене місце.

За інформацією видання "Коммерсант-Украина", необхідна сума була доставлена в Макіївку спецрейсом з Києва, проте передачі не відбулося - терористи просто не явилися за викупом в ними ж встановлене місце в одному зі спальних районів міста.

Раніше зловмисники в листі з вимогами вказували, що виступають "проти нинішньої влади, яка їм нічого не дала". Проте джерело, знайоме з ходом розслідування, повідомило, що слідство поки не вбачає в тому, що стався, політичного підтексту. "Це перший випадок, коли ми зіткнулися з практикою того, що гроші міняють на вибухи", - зазначило джерело.

В листі терористи детально описали процедуру передачі грошей. Вони зажадали 4,2 млн євро купюрами по 500 євро (8400 купюр). У сумці з грошима не повинно бути "жучків" або інших спецзасобів, за допомогою яких можна відстежити їх подальше пересування. Якщо ж необхідна сума не буде надана, терористи погрожували влаштувати ще п'ять вибухів в "місцях великого скупчення людей". Ранкові вибухи вони назвали попередженням і демонстрацією серйозності своїх намірів.

Представники місцевої влади і правоохоронних органів сприйняли погрозу серйозно і почали збір коштів.

Як зазначило видання, купюри номіналом 500 євро є найбільш непопулярними в Європі, і ними майже неможливо розплатитися в торгових точках, а у Великобританії навіть введена заборона на продаж цих банкнотів в обмінних пунктах, оскільки їх часто підробляють. Так, за даними Європейського центрального банку, в 2009 році було вилучено майже 450 тисяч фальшивих банкнотів цього номіналу.

Водночас, обіцяних вибухів о 17:00 не сталося, а серед журналістів почала поширюватися інформація, що влада заплатила терористам необхідну суму. Проте це спростував глава СБУ Валерій Хорошковський, який заявив, що гроші вимагачі не отримали.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.