Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Від рук терористів загинула українська письменниця

Втрата 11167 переглядів

Опубліковано - 25.01.2011 09:56 | Всі новини | Версія для друку

Від рук терористів загинула українська письменниця
Від рук терористів загинула українська письменниця
Громадянка України загинула в результаті теракту в московському аеропорту “Домодєдово”, повідомляє "5 канал" з посиланням на Міністерство закордонних справ України.

"За попередньою інформацією загинула одна громадянка України", - повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

На даний момент уточнюються інформація про інших пасажирів, які прибули рейсом з Одеси.

Джерела в дипломатичних колах України повідомили tochka.net, що від теракту загинула 29-річна поет, драматург і журналіст з Одеси Ганна Машутіна (відома під псевдонімом - Яблонська), яка прилетіла до Москви отримувати театральну премію.

Її нова п'єса "Язичники" перемогла у Конкурсі кіносценаріїв "Особиста справа-2010".

У понеділок вдень Ганна сіла в літак в Одесі, який приземлився в Москві близько 15.00.

У момент вибуху дівчина перебувала в залі прибуття міжнародних рейсів аеропорту Домодєдово.

Як пише газета “Комсомольська Правда”, друзі Анни до останнього не вірили, що Ганна опинилася в епіцентрі вибуху. Вони тут же кинули клич у соціальних мережах. "Будь ласка, відгукніться усі, хто знає що-небудь про долю Ганни Яблонської", "Аня не бере трубку, але ж хтось її напевно бачив", - писали в блогах.

Коли в ітернеті з'явився список постраждалих, доставлених в московські лікарні, прізвища Ганни там не виявилося. Організатори премії "Особиста справа-2010" не стали зупиняти церемонію нагородження, сподіваючись, що Ганна просто не може вирватися з аеропорту.

"Ані Яблонської більше немає. Вона загинула під час вибуху в Домодєдово" - повідомили у своїх блогах знайомі дівчини. Вже відомо, що з Одеси до Москви вилетів чоловік Яблонської.

Народилася Анна Машутіна в Одесі 1981 року. Публікувалася в альманасі "ОМК", журналі "Жовтень". Увійшла у лонг-лист Російської премії "Дебют" у номінації "літературна критика", у лонг-лист драматургічного конкурсу "Євразія - 2005", дипломант конкурсу сучасної драматургії "Вільний Театр".

Завоювала 2-е місце на міжнародному конкурсі "Премьера.txt" 2005 року, 2-е місце на міжнародному конкурсі "Євразія" у 2006-му році.

Автор п'єс "Бермудський квадрат", "Відеокамера", "Вихід до моря", "Дюймовочка і метелик", "Закинуте радіо", "Монодіалоги", "Лист до зоопарку", "Тепло", "Праски", "Шоу ковбоя без собаки" тощо.

Нагадаємо, у міжнародному терміналі аеропорту Домодєдово в Москві приблизно о 15.40 за київським часом стався вибух, бомбу, за попередніми даними, привів у дію терорист-смертник. За останніми даними, загинули більше 30 людей, більше сотні постраждали. За фактом вибуху порушено справу за статтею "теракт".

На місці вибуху пізніше виявили останки терориста-смертника. За деякими повідомленнями, до теракту причетні кавказці.

Перед вибухом в Домодєдово прибули 30 пасажирів з України.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.