Аратта - На головну

9 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Франція: арабо-африканський терор

Світ навколо нас 6847 переглядів

Опубліковано - 30.10.2006 12:02 | Всі новини | Версія для друку

У п’ятницю хуліганами, більшість з яких складають арабські та негритянські підлітки з бідних іммігрантських районів, було підпалено два автобуси. В суботу у французькому місті Марсель в автобусі, підпаленому хуліганами, постраждало чотири особи.

За словами очевидців події, троє підлітків увірвалися до автобуса, виплеснули усередині нього бензин та кинули запалений сірник.

Одна з потерпілих, жінка 26-и років, отримала сильні опіки, троє інших отруїлися продуктами згоряння. Усіх їх було доставлено в лікарні міста. У постраждалої жінки, котра за словами лікарів перебуває між життям і смертю, площа опіків становить 60 відсотків поверхні тіла.

Тільки за перші шість місяців 2006 року у Франції було зафіксовано близько 21 тисячі підпалів автотранспорту і 2882 нападів на поліцейських, пожежників та працівників швидкої допомоги.

Безладдя розпочалися рівно рік тому після того, як у паризькій околиці Кліші-су-Буа загинуло двоє підлітків-вихідців з Північної Африки. Вони намагалися сховатися від поліцейських, котрі їх переслідували, на території електропідстанції і загинули, потрапивши під високу напругу.

Тим часом, у неділю 29 жовтня в Марселі водії рейсових автобусів відмовилися виходити на роботу, після того як напередодні хулігани підпалили автобус.

Представник марсельського управління громадського транспорту повідомив, що водії скористалися своїм правом не виходити на роботу в зв’язку із серйозною подією.

У понеділок працівники громадського транспорту мають намір вимагати від міської влади посилення поліцейського контролю з метою забезпечення безпеки автобусних машрутів.

Протягом останнього тижня у Франції, головним чином у паризькому регіоні, було скоєно кілька нападів на рейсові автобуси. В усіх попередніх випадках нападаники спочатку висаджували водія і пасажирів, перед тим як підпалити автобус.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.