Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українців в Росії репресують за неучасть у агітації за Януковича?

Скандал 5093 перегляди

Опубліковано - 26.01.2011 18:43 | Всі новини | Версія для друку

Українців в Росії репресують за неучасть у агітації за Януковича?
Українців в Росії репресують за неучасть у агітації за Януковича?
Співголова Об’єднання українців Росії (ОУР) та співголова Федеральної національно-культурної автономії українців Росії (ФНКА РФ) Валерій Семененко відкидає звинувачення у політичній діяльності.

Про це він заявив в інтерв’ю УНІАН.

«Яка ж це політична діяльність? Ми робили свої заяви, передусім, щодо культурно-національних аспектів», - сказав Семененко.

Він пов’язує тиск на українські організації Росії з тим, що з 2005 року почалась інформаційна війна з Україною, а українські організації стали її заручниками.

Семененко відзначив, що ОУР свого часу активно виступала проти втручання Росії у внутрішні справи України під час президентської кампанії. «Ми весь час про це говорили і навіть громадський комітет «За демократичні вибори» при ОУР було створено. Ми також влаштовували публічні акції і пікети проти втручання у внутрішні справи. Після цього на нас звернули увагу компетентні органи – про це я можу сказати чітко і твердо, я це знаю точно», - сказав він.

За його словами, пізніше ОУР кілька раз виступала з заявами, але вони не були політичними. Наприклад, до Росії приїжджав комісар ОБСЄ у справах національних меншин Кнут Воллебек і побачив реальне становище з українською освітою в Росії.

«Через деякий час речник МЗС Росії виступає з заявою про те, що з українською освітою в Росії все дуже добре, і навіть назвав міста й регіони, де є українські класи чи школи і навів їх номери. Коли я подивився цю заяву, то стало одночасно і сумно, і смішно – я ж ситуацію добре знаю», - зазначив Семененко.

Він додав, що телефонував за всіма вказаними адресами, поговорив з місцевими українцями, провів інтерв’ювання освітян, і в результаті прес-служба ОУР виступила з заявою, у якій спростовувалися всі слова МЗС.

«Простими словами – вони збрехали, і ми посадили їх у калюжу. Кому це сподобається? Тим більше, що ми навели порівняльну таблицю – що є і як підтримується українське в Росії і російське – в Україні. В одній колонці – суцільні нулі, а в другій – значні цифри», - підкреслив він.

Окрім того, Семененко повідомив, що коли Президент Росії Дмитро Медвєдєв зробив різку заяву щодо України і не відправив до Києва посла, ОУР заступився за імідж України й виступив з відповідною заявою.

За його словами, також на кожні вибори в Україні ОУР направляла своїх спостерігачів, які працювали під егідою Світового конгресу українців.

«І навіть під час виборів 2004 року ми виступали тільки за невтручання – не агітували за жодного з кандидатів, ні за Віктора Януковича, ні за Віктора Ющенка. На відміну від окремих земляцтв у Москві. Ми стояли на тому, що український народ має зробити свій вибір, а ми в Росії повинні його шанувати”, - сказав Семененко.

Як повідомлялося раніше, 27 січня 2011 року Верховний суд РФ розгляне касаційну скаргу щодо ліквідації Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

Рішення ліквідувати Федеральну національно-культурну автономію українців Росії Верховний суд РФ ухвалив 24 листопада 2010 року. Цим рішенням Верховного суду Росії був задоволений позов Міністерства юстиції РФ, яке добивалося розпуску цієї організації у зв`язку з «виявленням порушень в господарській діяльності».

Також Міністерство юстиції Російської Федерації направило позовну заяву до Верховного Суду РФ про ліквідацію Об`єднання українців Росії.

25 січня статс-секретар - заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін заявив, що можлива ліквідація Верховним судом Росії Федеральної національно-культурної автономії українців Росії (ФНКА РФ) і Об`єднання українців Росії (ОУР) не повинна тлумачитися як офіційна оцінка двосторонніх відносин.

«У будь-якому разі, це жодним чином не повинно тлумачитися як офіційна оцінка чогось в наших двосторонніх відносинах. Це оцінка конкретної людини або конкретної групи людей щодо роботи в абсолютно зрозумілий період, коли в Україні була інша влада, і цілі цих організацій, мабуть, були іншими», - сказав Карасін.

13 січня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров повідомив, що Федеральна національно-культурна автономія українців Росії (ФНКА УР) була закрита за ведення політичної діяльності.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.