Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Одеський даїшник на питання українською: “Нє понімаю тєлячью мову” (відео)

Пістолетне право Регіон: Одеська область 10065 переглядів

Опубліковано - 26.01.2011 19:01 | Всі новини | Версія для друку

Представник окупаційної влади - інспектор ДАІ Одеси, старший сержант Швець,  номер значка ОД 0148
Представник окупаційної влади - інспектор ДАІ Одеси, старший сержант Швець, номер значка ОД 0148
Інспектор ДАІ Одеси, старший сержант Швець, відверто по-хамськи відреагував на прохання водія розмовляти державною мовою.

В Інтернет потрапило відео, на якому зафіксовано як одеський інспектор ДАІ відверто продемонстрував неповагу до державної української мови і людей, які вважають її рідною.

Відео було зняте 22 січня 2011 року. Видно, як в Одесі на вулиці Гаванній інспектор ДАІ Одеси, старший сержант Швець (номер посвідчення ОД0148) на прохання водія спілкуватися державною мовою проголосив: "Нє понімаю тєлячью мову".

На запитання водія, чи означає це, що він не любить державну мовну, даїшник відповів: "Нет, абсолютно. Никогда в жизни его не полюблю, говорю с полной уверенностью".



Повністю відеоролик можна переглянути тут.

Нагадаємо, що наприкінці 2010 року мер Одеси Олексій Костусєв запропонував спілкуватися на засіданнях міськради російською мовою. До того ж він зажадав, щоб документи йому подавали також виключно російською.

Поки що у підвішеному стані залишається майбутнє скандального законопроекту "Про мови в Україні", який був внесений до Верховної ради у вересні 2010 року. Як відомо, цим документом пропонується на законодавчому рівні визнати, що російська є для більшості громадян або рідною, або мовою щоденного спілкування.

Ухвалення закону парламент відклав на невизначений термін. Однак раніше віце-прем'єр Борис Колесніков заявив, що до кінця свого президентського терміну Віктор Янукович має зробити російську другою державною.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.