Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розслідування справи Луценка завершено: на черзі суд

Пістолетне право 4296 переглядів

Опубліковано - 27.01.2011 12:04 | Всі новини | Версія для друку

Розслідування справи Луценка завершено: на черзі суд
Розслідування справи Луценка завершено: на черзі суд
Досудове слідство по справі екс-глави МВС Юрія Луценка завершено. Колишній міністр розпочинає знайомитись з матеріалами кримінальної справи.

Про це повідомив кореспонденту адвокат Луценка Ігор Фомін.

За словами Фоміна, 26 січня проти Луценка була порушена ще одна кримінальна справа за ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень) КК України. Йому інкримінується те, що він у 2008-2009 роках витратив близько 600 тис. грн на проведення Дня міліції. Ці кошти пішли на аренду Палацу культури "Україна". Слідство вважає, що Луценко таким чином порушив постанову Кабміну про економію бюджетних коштів під час фінансово-економічної кризи.

Адвокат здивований таким обвинуваченням і тим, що на цей факт не звернули увагу впродовж 2008-2009 років, тому що на даних урочистостях був присутній Президент Віктор Ющенко, який вручав нагороди до Дня міліції.

Також Фомін розповів, що слідство висунуло обвинувачення Луценку по даній кримінальній справі, об'єднавши всі три кримінальні справи в одну, і оголосило про завершення досудового слідства.

"Відсьогодні я та Луценко починаємо ознайомлення з матеріалами кримінальної справи", - повідомив адвокат.

Також Фомін вважає що екс-глава МВС перебуватиме під арештом як мінімум до кінця лютого, як це визначив суд, і його не відпустять для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

Як відомо, Юрія Луценка затримали 26 грудня. Колишнього міністра звинувачують за статтею "зловживання службовим становищем", йому загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Сам Луценко вважає себе політичним в'язнем. "Я, як і інші політв'язні, - військовополонені криміналу, що захопив владу в Україні. Їхня мета – знищення політопонентів і встановлення атмосфери страху задля безперешкодного пограбування країни та народу", - написав він у своєму листі з Лук'янівського СІЗО.

Від “Аратти”: виходячи з очевидного факту принциповості ГПУ, ми з нетерпінням чекаємо процесуальних дій щодо перевірки фактів аналогічних дій інших високопосадовців.

Наприклад, ми, громадяни, не маємо жодної уяви про принциповцу позицію ГПУ щодо скандальної історії з "Кадилаком" чинного очільника МВС Анатолія Могильова.

Ми не знаємо, чи перевіряються ГПУ численні факти придбання високопосадовцями дорогих автівок за рахунок коштів платників податків. Ти більше, що є пряме доручення прем'єра Миколи Азарова Казначейству, яке забороняє подібні видатки бюджету.

І поки ми не знаємо цього, то маємо право вважати, що закон діє лише щодо опозиції, а місце сидіння гарантує безвідповідальність. Чи не так?
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.