Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кравчук: влада втручалася у футбольні справи, ставши на сторону Ярославського

Скандал 7415 переглядів

Опубліковано - 29.01.2011 01:52 | Всі новини | Версія для друку

Перший Президент незалежної України Леонід Кравчук висунув нинішній владі серйозні звинувачення
Перший Президент незалежної України Леонід Кравчук висунув нинішній владі серйозні звинувачення
Представники влади втручалися в діяльність футбольних організацій через що може постраждати міжнародний авторитет держави. Про це заявив екс-президент Леонід Кравчук в ефірі Шустер Live.

За словами Кравчука, в нього є багато прикладів такого втручання, повідомляє “Українська правда”.

"У грудні місяці підтримали ідею розбудови чемпіонату, ідею припинення цієї хуторянської гри навколо Федерації футболу України, 22 організації. В січні, під впливом прямих втручань губернаторів, заступників, від уряду, міністра, залякування, тиск - вже жодна не підтримала", - зазначив екс-президент.

"Президент України має доручити своїй адміністрації, може, пану Льовочкіну, зателефонувати в УЄФА, самому Блаттеру (президент ФІФА Йозеф Блаттер), і сказати, що президент України звільнив з посади тих губернаторів і заступників, які прямо, а є протоколи і докази, в тому числі на відеоплівках, втручалися, здійснювали тиск на організації", - сказав він.

"Це найшвидший шлях. Це шлях врятування ситуації", - заявив Кравчук.

Крім того, він сказав: "В мене таке враження, що оточення президента, і ті люди, які займаються сьогодні футболом, не розуміють історичної ролі, значення для держави, її іміджу та авторитету, проведення в цій країні чемпіонату... На мою думку, цих людей треба вивести з влади, спортивної влади".

У свою чергу присутній у студії російський опозиціонер Борис Нємцов зазначив: "Є два крупні чиновники світового рівня - Блаттер і Платіні (президент УЄФА Мішель Платіні), яким ви нічого не поясните. Вони вас у труні всіх бачили".

"Вони вам сказали: або ви виконуєте, що ми вам кажемо, або не буде чемпіонату. Вони не будуть з вами вступати в дискусію. Їм здається, можливо, вони помиляються, але їм здається, що влада втручається у справи Федерації футболу. І цього достатньо", - сказав він.

"Якщо їм здається, то ви маєте перехреститися, і робити все, що вони вам говорять. Якщо ви будете робити свої дурості - у вас не буде чемпіонату", - зазначив Нємцов.

"Питання стоїть просто: або Суркіс (глава Федерації футболу України Григорій Суркіс), або чемпіонат тут, в Україні. Яка психічно здорова людина обере зміщення Суркіса?", - заявив він.
В якості головного ініціатора зміщення Григорія Суркіса з посади голови Федерації футболу України Леонід Кравчук назвав Олександра Ярославського
В якості головного ініціатора зміщення Григорія Суркіса з посади голови Федерації футболу України Леонід Кравчук назвав Олександра Ярославського
Звідки тягнеться мотузка

В якості головного ініціатора зміщення Григорія Суркіса з посади голови Федерації футболу України Леонід Кравчук назвав Олександра Ярославського - президента харківського клубу "Металіст", який кілька років перебуває в стані конфлікту з Григорієм Суркісом.

Нагадаємо, 19 квітня 2008 року відбувся матч між «Металістом» і «Карпатами», який Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ визнав договірним.

Пізніше в Інтернеті оприлюднено відеозапис розмови колишнього захисника львівських "Карпат" Сергія Лащенкова з президентом клубу Петром Димінським, який є головним доказом у скандальній справі про договірний матч "Карпат" і "Металіста"



Згідно з рішенням КДК, обом командам присудили технічну поразку - / - і зняли по 9 очок в поточному чемпіонаті. Також було застосовано низку санкцій до гравців і функціонерам обох команд.

Гендиректор "Металіста" Євген Красніков і екс-гравець "Карпат" Сергій Лащенков відсторонені від футболу довічно. Почесний президент "Карпат" Петро Димінський відлучений від футболу на 12 місяців, гендиректор львів'ян Ігор Дедишин - на п'ять років.

Гендиректор ОПФКУ "Прем'єр-ліга" Олександр Єфремов отримав шестимісячну дискваліфікацію.

Футболісти "Карпат", що брали участь у тому матчі, заплатили кожен по 10 тисяч у.о. штрафу. Виняток становили Голодюк, Женюх, Годвін, Зеньов, Кополовець, Налєпа, Петрівський і Ткачук, відбувшись п'ятьма тисячами умовних одиниць.

У відповідь на це президент "Металіста" Олександр Ярославський звинуватив ФФУ та президента федерації Григорія Суркіса в корупції, а також пообіцяв домагатися правди в спортивному арбітражному суді Лозанни.

Олександр Ярославський - голова наглядової ради товариства з обмеженою відповідальністю "Девелопмент Констракшн Холдинг", президент ФК "Металіст". Входить до числа найбагатших людей України (13 місце за рейтингом журналу Кореспондент.

Ще один цікавий факт.

26 січня 2011 року Президент України Віктор Янукович видав указ, яким затвердив особовий склад Ради вітчизняних та іноземних інвесторів. Відповідно до документа, головою Ради Янукович призначив себе, а виконавчим секретарем - заступника голови президентської адміністрації Андрія Гончарука.

До склади Ради увійшли два народні депутати України (фракція Партії регіонів): засновник закритого акціонерного товариства Систем Кепітал Менеджмент Рінат Ахметов і голова ради директорів ВАТ Мотор Січ В'ячеслав Богуслаєв.

Останнім у списку значиться Ярославський Олександр Владиленович - голова наглядової ради товариства з обмеженою відповідальністю "Девелопмент Констракшн Холдинг".

Як ми повідомляли, УЄФА в офіційному листі погрожує Україні виключенням з Європейської федерації футболу, втратою права на проведення міжнародних футбольних матчів, а головне - втратою Євро 2012, - через втручання влади у роботу Федерації футболу України.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.