Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніка окупації. Виявляється, розмовляти державною мовою з державними ж чиновниками - це провокація!

Назад в СРСР Регіон: Донецька область 8765 переглядів

Опубліковано - 31.01.2011 22:53 | Всі новини | Версія для друку

Хроніка окупації. Виявляється, розмовляти державною мовою з державними ж чиновниками - це провокація!
Хроніка окупації. Виявляється, розмовляти державною мовою з державними ж чиновниками - це провокація!
Голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк під час відвідування в суботу ринку мікрорайону “Текстильник” посварився з хлопцем, який хотів розмовляти з ним українською. Близнюк послав його до Івано-Франківська.

Юнак задав губернатору риторичне питання про те, як бути молодим людям, які не можуть знайти собі гідну роботу. Голова обладміністрації спробував було вступити з молодою людиною суперечку, проте нарвався на репліку юнака: "А чому ви розмовляєте зі мною російською мовою, якщо я звертаюся до Вас українською".

Анатолій Близнюк не став вдаватися в тонкощі національного питання. "Ти провокатор - йди звідси! До Івано-Франківська!", - заявив він юнакові, повідомляє ТСН.ua.

Працівникам ринку така реакція губернатора сподобалася. Ринкові торговці повністю підтримали позицію Анатолія Михайловича. "Понаїхали тут з Івано-Франківська", - сказала одна жінка.

А вже у понеділок Анатолій Близнюк на прес-конференції з гордістю розповів про цей інцидент.

"Підійшов на ринку молодий хлопець, років дев'ятнадцяти: "А чому ви з народом спілкуєтеся не на рідній мові? Чому ви на іноземній мові розмовляєте?". Я перейшов з ним на українську мову. А воно йому не треба. Йому би варіант, як з тим даїшником, який там сказав щось про українську мову. Він цього хотів. Він просто натуральний провокатор. Він же не інтерес людей дотримується, йому спровокувати треба, щоб щось губернатор сказав!", - сказав Близнюк.

Між іншим, після візиту губернатора на ринок м'ясо подорожчало на 10 грн. У неділю, 30 січня, наступного дня після візиту губернатора Донецької області Анатолія Близнюка на один з м'ясних ринків, ціни на м'ясо зросли, повідомляє видання “Остров”.

Зокрема, свинина (шия, задня частина) без кістки, яка в присутності Близнюка коштувала 45-50 гривень за кілограм, у його відсутність продавалася вже за 50-55 і навіть по 60 гривень. Таке ж м'ясо на кістці, що коштувало в суботу 40-45 гривень за кілограм, в неділю відпускалося по 45-50 гривень.

Цінників на шматках м'яса, дбайливо викладених продавцями до візиту губернатор, в неділю уже не було. Суботній “потьомкінський” ринок канув у Лету.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.