Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Повернення до сталінських традицій. Уряд частково закрив доступ до судових рішень

Назад в СРСР 6651 перегляд

Опубліковано - 1.02.2011 17:37 | Всі новини | Версія для друку

Повернення до сталінських традицій. Уряд частково закрив доступ до судових рішень
Повернення до сталінських традицій. Уряд частково закрив доступ до судових рішень
Кабмін вніс зміни до порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень.

Відповідна постанова оприлюднена на сайті уряду.

Зокрема, згідно з документом, судові рішення про надання дозволів на проведення окремих слідчих дій або оперативно-розшукових заходів у кримінальних справах будуть включатися до реєстру після винесення постанови про закриття справи чи постановлення вироку.

Електронні копії судових рішень про надання дозволів на проведення окремих слідчих дій або оперативно-розшукових заходів у кримінальних справах будуть надсилатися адміністраторові реєстру з відміткою “Тимчасове обмеження доступу".

Електронні копії судових рішень, які надійшли до адміністратора з цією відміткою, відкриваються для загального доступу після надходження повідомлення органу дізнання, слідчого, прокурора про закриття справи або електронної копії постанови про закриття справи чи вироку.

Як відомо, раніше такі судові рішення публікувалися у реєстрі у відкритому доступі і їх можна переглянути в он-лайн режимі.

Від "Аратти": як загальновіломо, таємність судових рішень була звичайною практикою за часів тоталітарного режиму у СРСР.

Наразі приховування судових рішень щодо дозволу на певні оперативно-розшукові заходи дозволить владі, зокрема, маніпуляції щодо опозиціонерів та громадських активістів. Зокрема, встановлення за ними спостереження, прослушки тощо, по "липових" кримінальних справах. Ще одним об'єктом зазначених протизаконних дій можуть стати журналісти, які чесно виконують свій суспільний обов'язок.

Отже, реставрація тоталітаризму в Україні триває.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.