Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГПУ порушила справу проти доньки глави Верховного суду

Пістолетне право 4368 переглядів

Опубліковано - 4.02.2011 11:24 | Всі новини | Версія для друку

ГПУ порушила справу проти доньки глави Верховного суду
ГПУ порушила справу проти доньки глави Верховного суду
Генпрокуратура порушила кримінальну справу відносно молодшої дочки Василя Онопенка – Ірини Онопенко.

Як стало відомо виданню "Коммерсантъ-Україна", 1 лютого в ГПУ звернувся громадянин В. П. Ксензенко із заявою про притягнення до кримінальної відповідальності Ірини Онопенко і її чоловіка Володимира Котлярова за підозрою в шахрайстві.

Пані Онопенко і її чоловік підозрюються в тому, що вони не повернули позичені $300 тис., частина з яких нібито знадобилася Василю Онопенку "для вирішення якогось питання".

Журналістам видання вдалося ознайомитися з постановою про порушення справи. "У діях Котлярова В. А. і Онопенко І. У. вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК ('шахрайство, здійснене за попередньою змовою групою осіб в особливо крупних розмірах')",- мовиться в документі. Скоєння вказаного злочину підтверджується заявою пана Ксензенка, а також копіями договорів позики і розписок.

Людиною, яка позичала крупні суми і чиї ініціали відповідають ініціалам громадянина, який звернувся із заявою в ГПУ, може опинитися Валерій Петрович Ксензенко, власник Банку регіонального розвитку (з 3 грудня 2009 року установа знаходиться у стадії ліквідації). Пан Ксензенко відмовився прокоментувати інформацію, що була у розпорядженні видання. "Я зараз не зможу нічого прокоментувати – недавно вийшов з лікарні", - сказав він.

"Я знаю тільки те, що є договір позики і в Печерському суді є позов про повернення позики, але це звичайні цивільно-правові відносини", - у свою чергу заявив Василь Онопенко.

Він підкреслив, що не має відношення до грошей, які нібито були позичені для нього. "Я тільки сьогодні дізнався, що вона (Ірина Онопенко) позичила у когось гроші, але це звичайна справа, коли бізнесмени один у одного позичають на певних умовах. Моя дочка повнолітня, живе самостійно, займається бізнесом, і якщо вона у когось позичила гроші і за якимись обставинами не повернула, то, звичайно, потрібно повертати. А якщо порушно справу, тоді, звичайно, є певний тиск і на мене", - вважає глава ВС.

Він не захотів уточнити, кого підозрює в здійсненні тиску: "Не хочу ворожити на кавовій гущі". Слід зазначити, що в грудні 2010 року був затриманий колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, чоловік другої доньки пана Онопенка, Лади. Зараз його утримують у Лук’янівському СІЗО.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.