Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Леонардо да Вінчі був арабом

Відкриття 24218 переглядів

Опубліковано - 30.10.2006 21:26 | Всі новини | Версія для друку

Леонардо да Вінчі був арабом
Леонардо да Вінчі був арабом
Італійські учені стверджують, що Леонардо да Вінчі мав арабське коріння. До такого висновку фахівці прийшли, проаналізувавши відбиток пальця, що залишився від руки знаменитого художника і винахідника епохи Відродження.

Дослідження почалося у 2002 році, коли на роботах да Вінчі виявили відбитки пальців. Не всі вони належали відомому майстрові, деякі залишили його учні.

Завдяки спеціальній технології фахівці виокремили близько 200 відбитків пальців художника в 52 роботах. Найвиразніше помітно відбиток великого лівого пальця, за допомогою якого лівша Леонардо перегортав сторінки.
Відбиток пальця Леонардо да Вінчі
Відбиток пальця Леонардо да Вінчі
Відомо, що аналіз ліній на пальці свідчить про зв'язок між відбитками і народами. Фахівці припустили, що Леонардо був родом із Близького Сходу, оскільки центральні лінії на пальці художника, притаманні 60% жителів цієї країни.

Це відкриття підтверджує теорію, за якою мати Леонардо була не місцевою селянкою, а рабинею зі сходу, повідомляє Discovery.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Відкриття»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.