Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


71 млн. доз “Трамадолу” - джерело поповнення партійної каси ПР?

Кримінал 8388 переглядів

Опубліковано - 31.10.2006 00:35 | Всі новини | Версія для друку

“Трамадол” - хімічний руйнівник людського мозгу
“Трамадол” - хімічний руйнівник людського мозгу
На прес-конференції в МВС України розглянуто результати протидії наркоманії і наркобізнесу в державі за 9 місяців 2006 року.

Наркозлочинність, високий рівень її летальності, трагедії сімей та зруйновані людські долі – усе це наркоманія. Аналіз причин розповсюдження цього явища здебільшого вказує на соціальні корені, тобто, наркоманія проявляється там, де існують або утворюються для цього передумови в економічній, ідеологічній, культурній та інших сферах діяльності суспільства. І наркоманія прогресує незалежно від зусиль, спрямованих на її подолання.

За останні чотири роки кількість осіб, які зловживають наркотиками, зросла майже в 1,4 раза. Так, якщо у 2002 році було зареєстровано більше 112 тис. таких осіб, то на початок жовтня 2006 року на облік взято вже 156,5 тис. осіб. В середньому на обліки щорічно потрапляє від 26 до 29 тис. осіб, з яких 60 відсотків - з діагнозом "наркоманія".

Аналіз наркоситуації в країні та результати оперативно-розшукової діяльності органів внутрішніх справ свідчать про збільшення фактів безрецептурного відпуску отруйного медичного препарату “Трамадол” (“Трамалгін”, “Трамал”) через аптечну мережу та недосконалість чинного законодавства, що регламентує обіг в Україні сильнодіючих та отруйних лікарських засобів і не дозволяє відповідно впливати на ситуацію, яка склалася.
Про це заявив начальник департаменту МВС України по боротьбі з незаконним оборотом наркотиків Микола Андрєєв на прес-конференції, що відбулася 30 жовтня.

Так, за 9 місяців цього року зареєстровано 1203 факти вилучення з незаконного обігу сильнодіючих отруйних засобів ( з них 897 фактів вилучення “Трамадолу”), за якими порушено 539 кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого ст. 321 КК України, з яких 441 - за фактами вилучення “Трамадолу”. У 2004 та 2005 роках за незаконний збут трамадолу порушено відповідно 151 та 435 кримінальних справ за рік. Цього року з незаконного обігу вилучено 680 тис. капсул зазначеного лікарського засобу, що більш ніж удвічі перевищує минулорічне вилучення (315 тис.) та у дванадцять разів кількість, яку було вилучено за весь 2004 рік (55 тис.).

За офіційними даними хімфармпідприємствами в Україні за рік виробляється майже 75 млн. лікарських доз препаратів “Трамадол”, тоді як потреба становить 4 млн. доз. Це, на думку фахівців МВС України, сприяє витоку таких лікарських засобів у незаконний обіг та поширенню їх серед наркоспоживачів. При цьому відсутні як квота, так і державне замовлення на виробництво цього лікарського засобу.

Враховуючи ціну однієї дози “Трамадолу”, виробники цього “медичного препарату”, отримали “понад план” 71 млн. доларів США.

Варто нагадати ще раз, що найбільшим виробником “Трамадола” є горлівський комбінат «Стирол», керований народним депутатом від Партії регіонів Миколою Янковським, а Тетяна Бахтеєва - голова комітету ВР з питань охорони здоров`я від ПР - є співвласником контрольного пакету акцій концерну.

За свідченням фахівців Міністерства охорони здоров'я України, більшість підлітків, які вживають наркотики, починають саме з “Трамадола” і “Трамалгіна”. Ураження головного мозку в результаті зловживання цими препаратами приводить до епілептичних припадків, які супроводжують людину до кінця життя.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.