Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Голова Верховного Суду завив, що в Україні порушено принцип розподілу влад

Влада 3559 переглядів

Опубліковано - 11.02.2011 13:07 | Всі новини | Версія для друку

Голова Верховного Суду завив, що в Україні порушено принцип розподілу влад
Голова Верховного Суду завив, що в Україні порушено принцип розподілу влад
Голова Верховного суду України Василь Онопенко вважає, що сьогодні діяльність ВСУ фактично паралізована. Він також заявляє про тиск на суди.

"Верховний суд це вища судова інстанція, яка могла б на найвищому рівні вирішувати найбільш актуальні справи, направляти судову практику, але зараз цей суд цього не може робити. Ми не можемо витребувати справи для розгляду. Справи нам направляються тільки тоді, коли судді вищого спеціалізованого суду вирішують направити справу нам на розгляд. Це не нормально"- заявив Василь Онопенко в ефірі ТВі.

Він також вважає, що сьогодні громадяни України змушені звертатися за правосуддям до Європейського суду з прав людини, оскільки робота ЗСУ заблокована.

"Людям нікуди дітися, коли немає доступу до Верховного суду, доводиться їхати в Європейський суд з прав людини. А там, щоб вирішити справу потрібні роки. Якоюсь мірою він (Європейський суд з прав людини - ред.) став філією нашого суду (ЗСУ - ред.). Ми лише після Європейського суду має право розглядати справу, але ми не приймаємо рішення по суті, а тільки можемо скасувати рішення і знову направити справу в один з Вищих спеціалізованих судів ", - повідомив голова ВСУ.

Онопенко вважає, що влада намагається керувати українськими судами. "Є намагання керувати судами, давати вказівки. Сьогодні, після судово-правової реформи ми відчуваємо, що правосуддя не стало більш ефективним, справедливим або оперативним. Але воно стало більш ручним - надійшла вказівка судді, треба прийняти таке рішення, і рідко коли суддя прийме інше рішення, тому що він знає, що завтра піде до Вищої ради юстиції. Найстрашніше, що сьогодні відбувається, це адміністративний тиск на суддів. Судді бояться приймати законні рішення ", - підсумував він.

Коментуючи останні події навколо своєї родини, Онопенко зазначив, що це стало шоком для нього. "Якщо говорити про позику, то це цивільно-правовий спір, і недаремно позивач подав заяву до суду. Якщо ж навіть говорити про якесь шахрайство, то це підслідність міліції, а не слідчого з особливо важливих питань Генпрокуратури. Мене почали" прив'язувати " до цієї справи, нібито гроші бралися "під мене" - вважає Онопенко.

"Сьогодні прокуратура як сокира під лавою, і все залежить від того чи сумлінний прокурор чи ні, чи виконує він якусь вказівку чи ні. Але стримуючих факторів, того, чого б прокурор побоювався, цього на жаль немає. Скажіть, хоч один поніс якусь відповідальність? " - зазначає голова Верховного суду.

Як повідомлялося, раніше, Онопенко заявив, що має намір зустрітися з Президентом України Віктором Януковичем, а також розповів, що стоїть за порушенням кримінальної справи проти його дочки. "Нинішній тиск на мене і через чоловіка моєї старшої дочки Лади Євгена Корнійчука і через молодшу дочку Ірину багато в чому пояснюється особистими мотивами", - заявив Онопенко. За його словами, останні події, в яких замішані члени його родини, пов'язані з діяльністю Онопенка на посаді голови ВСУ. "Логіка їх проста і зрозуміла: отримати повний контроль над судовою системою можна, тільки одержавши повний контроль над Верховним Судом. Для того, щоб отримати повний контроль над ЗСУ, потрібно позбавитися Онопенка", - зазначив він.

При цьому він заявив, що не збирається добровільно йти у відставку. "Удар нанесено по тому, що в житті кожної людини є головним - по родині і дітям. Тому, з просто людської точки зору - все це підло і дріб'язково", - заявив голова Верховного Суду.

Нагадаємо, 4 лютого видання Коммерсантъ-Украина повідомило, що проти дочки Онопенка Ірини було порушено кримінальну справу за статтею "шахрайство". За даними видання, Ірина Онопенко і її колишній чоловік підозрюються в тому, що вони не повернули позичені $ 300 тисяч. Пізніше слідчі провели обшуки в п'яти будинках, у тому числі в будинку Василя Онопенка, де за наявною інформацією могла перебувати Ірина Онопенко. При цьому Генеральна прокуратура повідомила, що не має претензій до голови Верховного Суду України Василя Онопенка.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.