Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардепи зажадали звільнити даішників, які затримали і посадили на п’ять діб автора відео про “телячу мову” (відео)

За право людини Регіон: Одеська область 8275 переглядів

Опубліковано - 14.02.2011 13:38 | Всі новини | Версія для друку

Нардепи зажадали звільнити даішників, які затримали і посадили на п’ять діб автора відео про “телячу мову” (відео)
Нардепи зажадали звільнити даішників, які затримали і посадили на п’ять діб автора відео про “телячу мову” (відео)
Народні депутати України від групи “За Україну!” зажадали від Генеральної прокуратури провести перевірку факту затримання активіста “Дорожнього контролю” в Одесі.

Як повідомила Кореспондент.net прес-служба партії, про це заявив депутат Іван Стойко.

“За Україну!” нагадала, що 12 лютого приблизно о третій годині ночі співробітники ДАІ Одеси зупинили автомобіль активіста “Дорожнього контролю” та затримали його (див.відео). "Активіста, який зняв відео з даішником, який топче державну мову, посадили на п'ять діб", - наголошується в повідомленні.

"Ми звертаємося до Генеральної прокуратури з проханням перевірити правомірність дій представників ДАІ і, у разі виявлення порушень - вони повинні нести покарання", - наголосив Стойко.

Також депутат зазначив, що затримання громадського активіста - "це черговий наступ на права українців". "Дії влади сьогодні спрямовані на придушення громадянських прав і свобод. Заборона мирних мітингів і зборів, тиск на опозиційних політиків і представників ЗМІ - все це кроки, спрямовані на згортання демократичних процесів в Україні", - зазначив Стойко.

Як повідомлялося, вчора рух “Дорожній контроль” поінформував, що його активіста, який оприлюднив відео з колишнім інспектором Одеської міської державтоінспекції, котрий відмовився спілкуватися з водієм державною мовою, посадили на п'ять діб.

Відео інцидента:



Розповівши про причини і подробиці затримання, “Дорожній контроль” резюмував: "В даному випадку відбулася банальна розправа над людиною. Очевидно, що даішники вирішили помститися і відігралися при першій же можливості".



Нагадаємо, наприкінці січня в інтернеті з'явився відеозапис розмови одеського інспектора ДАІ Швеця з водієм зупиненого ним автомобіля, в ході якого інспектор відмовився розмовляти українською мовою. Діалог водія з інспектором починався російською мовою, однак, коли водій українською попросив даішника пояснити, яке правило дорожнього руху він порушив, той перепитав: "Російською чи українською?". Коли водій попросив його відповісти "українською, державною мовою", співробітник ДАІ сказав: "Не розумію я телячу мову". У відповідь на обурення водія, "ви не любите державну мову!?", Швець спокійно заявив: "Абсолютно! Чесно і з упевненістю про це говорю. І ніколи в житті її не полюблю".

Після того, як відеоролик було викладено в інтернет, а в ЗМІ з'явилася інформація про висловлювання даішника, сержанта Швеця було звільнено з лав ДАІ. Пізніше ЗМІ повідомили, що він знайшов нову роботу. В інтерв'ю журналістам Швець розповів про подробиці свого скандального чергування, а також заявив, що має намір добиватися відновлення на посаді. Водія, після спілкування з яким його звільнили, він назвав провокатором.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.