Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Саркозі: “Спроба зробити з мусульман європейців закінчилася провалом”

Національне питання 6846 переглядів

Опубліковано - 14.02.2011 15:24 | Всі новини | Версія для друку

Саркозі: “Спроба зробити з мусульман європейців закінчилася провалом”
Саркозі: “Спроба зробити з мусульман європейців закінчилася провалом”
Третій європейський лідер, - Президент Франції Ніколя Саркозі, визнав провальною політику мультикультуралізму, яка була спрямована на збереження і розвиток у П’ятій республіці культурних та релігійних відмінностей.

В інтерв'ю телеканалу TF1 Президент заявив, що французька система інтеграції виявилася неефективною, повідомляє сайт “Релігія в Україні”.

"Відповідь очевидна: це провал. Ми не хочемо показного відправлення релігійних обрядів на французьких вулицях. Ми проти прагнення звертати інших в свою віру на території Французької республіки. Французьке національна спільнота не хоче змінювати свій спосіб життя, рівність між чоловіком і жінкою, вільне відвідування школи дівчатками. У нас світська країна, молитва нікого не бентежить, але ми не хочемо, показного відправлення релігійних обрядів на вулиці", - заявив французький Президент.

"Ми були дуже стурбовані ідентичністю того, хто приїжджає в країну, і звертали недостатньо уваги на ідентичність країни, яка приймає приїжджого", - сказав Саркозі.

У вересні 2010 року Сенат Франції схвалив законопроект, що забороняє жінкам носити паранджу, чадру і нікаб в публічних місцях. "Франція є країною, де немає місця для паранджі, де немає місця для підпорядкування жінок", - заявляв Саркозі раніше.

Ультра-правий французький політик Марін Ле Пен раніше порівняла мусульман, які моляться на вулиці, коли мечеті переповнені, з нацистськими окупантами .

Проблема інтеграції мусульман є особливо гострою для Франції, де вихідці з арабських країн в 2005 році влаштували масові безлади .

Про повний провал самої ідеї мультикультурного суспільства в Європі нещодавно заявив і британський прем'єр Девід Кемерон, виступаючи в Мюнхені. Глава британського уряду визнав, що політика асиміляції не витримала випробування часом. За ці слова Кемерона звинуватили у пропаганді насильства і підтримки ультраправих.

До речі, свою промову Кемерон виголосив у Німеччині неспроста. Адже саме німецький лідер Ангела Меркель ще в жовтні минулого року говорила про провал мультикультурної політики приблизно в тих же виразах
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.