Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нашоукраїнців відправляють у відставку. Парами

Подія дня 9111 переглядів

Опубліковано - 1.11.2006 16:31 | Всі новини | Версія для друку

Нашоукраїнців відправляють у відставку. Парами
Нашоукраїнців відправляють у відставку. Парами
Сьогодні парламент, після тривалих дискусій і появи Прем'єра відправив у відстваку перших двох міністрів. Одразу ж на їх місце повернулися ті, що обіймали ці крісла до президентських виборів. Кадрово-урядовий реверс триває.

Із початком ранкового засідання у парламентській залі правляча коаліція почала дискусію із кадрового питання.

Євген Кушнарьов, один з лідерів фракції Партії регіонів вважає, що заяви низки міністрів про відставку мають бути задоволені.

"Я не бачу ніяких підстав, щоб ці заяви не були задоволені", - сказав він в інтерв'ю журналістам.

В той же час, за словами Кушнарьова, стосовно представництва "Нашої України" в уряді надалі, то це залежить від єдиного чинника - "входження "Нашої України", як політичної сили, до складу коаліції, тобто створення "широкої" коаліції".

Разом з тим Кушнарьов вважає , що вакансії в уряді, що звільнилися , мають бути заповнені негайно. За його інформацією, у прем'єр-міністра вже є кандидатури на посади, що звільнилися . Проте депутат не назвав , які це можуть бути кандидатури. "Це питання офіційно в коаліції не обговорювалося", - сказав він.

Кушнарьов висловив думку, що питання про призначення нових міністрів в уряд має бути закрите вже цього тижня .

Він підкреслив, що серед кандидатів на посади, що звільнилися ,в уряді, будуть представники всіх трьох фракцій, що входять в антикризову коаліцію.

Осюбливо гостро коаліціянти дискутували щодо міністра внутрішніх справ Луценка. Тут позиції явно розійшлися. Якщо КПУ та регіонали були налаштовані радикально, то СПУ - не вважало за необхідне чіпати міністрів із квоти Президента.

Народний депутат з фракції СПУ Олександр Баранівський назвав рішення парламентського комітету з питань державного будівництва і регіональної політики щодо необхідності звільнення з посади міністра внутрішніх справ Юрія Луценка необ'єктивним і передчасним.

Баранівський не погодився з висновком комітету, зіславшись на те, що Луценко відкликав свою заяву про звільнення.

Голова Верховної Ради Олександр Мороз взагалі запропонував звільнювати тільки тих міністрів, на посади яких вже є узгодженні кандидатури.

Петро Симоненко запропонував звільнити "нашоукраїнців", а також заслухати звіт міністра закордонних справ Бориса Тарасюка, міністра оборони Гриценка та міністра внутрішніх справ Луценка.

Офіційну позицію "Нашої України" висловив і лідер цієї фракції Роман Безсмертний. Він підкреслив, що міністри-"нашоукраїнці" мають бути звільнені з уряду оскільки свого часу ця політична сила не ввійшла до антикризової коаліції. Безсмертний висловився за перенесення розгляду питання про відставку міністрів на той термін, поки не буде відпрацьована процедура цього питання. "Наша Україна" пропонує, щоб погоджувальна рада затвердила процедуру звільнення міністрів – або це буде окрема постанова, або буде досягнута відповідна домовленість, але тільки після цього можна буде приймати їх відставку", - сказав депутат.

Свою позицію з цього питання оприлюднив представник фракції БЮТ Микола Томенко. Він завив, що його політична сила не має наміру брати участь у голосуванні оскільки ця справа коаліції і Кабміну. Разом із тим фракція висловила бажання проголосувати за відставку уряду в цілому, а не за окремих міністрів.

З-за розходження позицій коаліціянтів, зокрема КПУ, у засіданні було об'явлено перерву, після якої вони вчергове змінили "принципову позицію".
Після перерви Прем'єр-міністр Віктор Янукович з'явився у сесійній залі Верховної Ради.

Разом з ним, в урядовій ложі присутні чотири міністри від "Нашої України", які подали заяви про відставку – Роман Зварич, Юрій Павленко, Ігор Ліховий та Юрій Поляченко.

Як наголосив під час своєї промови прем'єр, у нього "не було претензій до міністрів-"нашоукраїнців": "Усі проблеми були поточними".

Янукович вважає заяви міністрів "Нашої України" політичними: "Я співчуваю їм як людям, тому що їх підставили".

Прем'єр звернувся до депутатів із проханням підтримати рішення Кабміну щодо відставки міністра юстиції Романа Зварича та міністра культури Ігоря Ліхового згідно з їх заявами: "Я прошу підтримати рішення уряду звільнити двох міністрів".

За це рішення проголосували відповідно 247 і 246 депутатів.

Одразу ж було розглянуто питання про призначення нових міністрів.

Верховна Рада України затвердила на посаду міністра культури і туризму кандидатуру Юрія Богуцького. Міністром юстиції призначено Олександра Лавриновича. За ці рішення проголосували 246 нардепів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.