Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Бліц-конкурс» по Десятинній – окозамилювання, за яким ховається рішення про будівництво московської церкви

Скандал Регіон: м.Київ 7004 перегляди

Опубліковано - 28.02.2011 22:59 | Всі новини | Версія для друку

Руїни Десятинної церкви на малюнках Вестерфельда, XVII століття
Руїни Десятинної церкви на малюнках Вестерфельда, XVII століття
Те, що Попов називає «бліц-конкурсом», насправді – завуальоване рішення столичної влади (з подачі влади центральної) про будівництво церкви Московського патріархату на місці Десятинної.

Про це заявив народний депутат, заступник голови фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Шкіль, коментуючи інформацію про те, що голова Київської міськадміністрації Попов підписав розпорядження про оголошення "бліц-конкурсу" на кращу концепцію "відновлення Десятинної церкви", повідомляється на його офіційному сайті.

«Конкурс на найкращу концепцію відновлення Десятинної - символу незнищенності українців, символу нашої непокори усім завойовникам та зайдам - не має тривати всього два місяці, як про це говориться у розпорядженні Попова, - переконаний народний депутат. Він зауважив, що не знає прецедентів у світі, аби «відновлення пам'ятки археології національного значення здійснювалося такими стаханівськими темпами».

«Хіба реально за два місяці – з 25 лютого по 25 квітня - відібрати, вивчити та вибрати найкращий проект? Звісно, ні. Це означає лише одне – влада вже давно прийняла конкретне рішення, а усі ці так звані бліц-конкурси - окозамилювання й відверта брехня, аби якось заспокоїти громадськість, - заявив Андрій Шкіль.

Політик також наголосив, що не розуміє, «що саме в даному випадку означає консервація та сучасна музеєфікація автентичних залишків та слідів церкви Богородиці (Десятинної), а також створення архітектурного ансамблю з інфраструктурою музейного комплексу – а саме так написано у розпорядженні Попова. Чи, можливо, поруч з новозбудованою церквою УПЦ МП на фундаменті Десятинної постануть ресторани швидкого харчування, кіноконцертні зали та новомодні шоппінг-моли??»

«Ми маємо сумний досвід «консервації» та «музеєфікації» - під час будівництва Михайлівського храму та Лядських воріт, коли автентичні залишки тисячолітніх споруд з мозаїками та орнаментами просто залили бетоном. Боюсь, у випадку з Десятинною, ця наруга над нашим національним надбанням може повторитися, - зауважив депутат.

Народний депутат підкреслив, що «ключовими словами у оприлюдненому розпорядженні Попова вважаю такі: «стоїть завдання створити належні умови для відправлення релігійних потреб громадян та проведення інших заходів».

«Здається, влада вже й не приховує своїх намірів збудувати тут храм для Московського патріархату, - переконаний Андрій Шкіль, - а для того, аби його вірянам було де поїсти та, говорячи словами Попова, «провести інші заходи» - довкруги будуть побудовані офісно-розважальні центри…»

«Тому, здається, лишається єдиний спосіб не допустити панування в нашому святому місці Московського патріархату – усім нам вийти й сказати своє слово… І сказати так, аби у влади, нарешті, відпало бажання загравати з московськими попами», - сказав депутат.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.