Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


10 мільйонів гривень на утилізацію отрути, очевидно, розкрадені місцевими чиновниками

Скандал Регіон: Дніпропетровська область 6963 перегляди

Опубліковано - 1.03.2011 13:26 | Всі новини | Версія для друку

10 мільйонів гривень на утилізацію отрути, очевидно, розкрадені місцевими чиновниками
10 мільйонів гривень на утилізацію отрути, очевидно, розкрадені місцевими чиновниками
Йдеться про гроші, виділені на утилізацію отрутохімікатів, термін зберігання яких закінчився. Про ліквідацію складів з отрутою відповідальні відзвітували ще 2 роки тому. Насправді ж роботи з утилізації і не починалися.

У підробці службових документів та розкраданні бюджетних коштів обвинувачують керівника гірничорятувального загону МНС та його заступника. Цей підрозділ мав займатися утилізацією сільськогосподарських отрутохімікатів.

За звітними документами, упродовж трьох останніх років у області ліквідовано понад 300 тонн отрути: хімікати вивезені на спецкомбінат до Сумської області, будівлі складів демонтовані, а на їхньому місці знято та вивезено 20 сантиметровий шар ґрунту.

Утилізація на папері

Проте вся ця робота проведена тільки на папері, стверджує Олег Золотоноша, заступник начальника обласного управління з боротьби з економічною злочинністю. Насправді ж, за його словами, загони з утилізації з’являлись хіба на 10 складах з 40 існуючих, проте й там роботи до кінця не доведено. Слова правоохоронців підтверджують і в екологічній інспекції. Інформацію щодо розташування та завантаження складів у екологів ніхто не запитував - розповідає завідувач сектором оперативно-екологічного контролю Микола Солодушко.

За його словами, влаштована перевірка довела, що майже усі склади з отрутою залишились на місці, а під виглядом отрутохімікатів чомусь вивозились мінеральні добрива. Найстрашніше ж, каже Микола Солодушко, що й досі невідомо куди поділись небезпечні речовини з тих складів, де робити таки починали, адже правоохоронці довели , що до сумського комбінату їх так і не довезли.

А отрута далі шкодить довкіллю

Зараз на території області залишається близько 300 тонн неутилізованих отрутохімікатів. Вони зберігаються у напівзруйнованих складах, або ж навіть просто неба. Більшість ємностей пошкоджено, тож речовина, хімічний склад якої не беруться встановити навіть фахівці, потрапляє у повітря та воду.

Справа щодо посадовців МНС вже передана до суду. А правоохоронці визначаються щодо відповідальності тих чиновників, які були розпорядниками виділених на утилізацію коштів і мали контролювати їхнє використання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.