Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лідер КПУ Симоненко має намір встановити нового ідола Сталіна у Запоріжжі

Скандал 5653 перегляди

Опубліковано - 3.03.2011 14:51 | Всі новини | Версія для друку

Симоненко, під час пленарного засідання розглядає ескізи нової “малої архітектурної форми”
Симоненко, під час пленарного засідання розглядає ескізи нової “малої архітектурної форми”
Комуністична партія України має намір відновити пам´ятник Йосипу Сталіну в Запоріжжі. Крім того, з іншого боку біля входу до будівлі в обласний комітет КПУ встановлять пам´ятний знак радянській партизанці-диверсантці Зої Космодем´янській

Такий висновок можна зробити з фото, які передав нардеп Олексій Бабурін своєму лідерові Петру Симоненку у Верховній Раді 1 лютого. На фото в руках депутатів зображено один і той же будинок.

Самі комуністи цю інформацію спростовують. Зроблені нашим кореспондентом знімки їх обурили.

"Я ж не вам показував проект, а Симоненку", - сказав Бабурін. Однак згодом пояснив, що саме зображено на фото.

"Це буде експозиція в музеї. На відкриття запрошу журналістів", - пообіцяв він.

У свою чергу другий секретар Запорізького обкому КПУ Олександр Зубчевський зазначив, що пам´ятник Сталіну таки відновлять.

"Все в стадії обговорення. Є різні варіанти, пропозиції. Остаточне рішення не прийняте. Пам´ятник Сталіну однозначно буде відновлений. Є різне бачення, встановлювати його на тому ж місці або іншому. Експерти говорять, що неможливо відновити в колишньому вигляді саме ту фігуру. Необхідно виробляти нову. На попередній ми витратили 69 тисяч. На новий потрібно стільки ж, а ще є вартість проекту, постаменту, транспортування, витрати на урочисте відкриття. Включили до цієї суми і моральний збиток, який вибух завдав працівникам обкому Компартії. Це близько 60 тисяч. Не виключаю, що будуть громадські позови від людей, які збирали кошти на встановлення пам´ятника", - розповів він.

Зубчевський також зазначив, що за підрив пам´ятника Сталіну комуністи Запоріжжя вимагають відшкодувати їм 350 тисяч гривень.

Нещодавно мер Запоріжжя Олександр Сін заявив, що пам´ятник Сталіну на території Запорізького обкому Компартії встановлено незаконно. Як пояснив градоначальник, спочатку він не був внесений до архітектурного проекту. У разі появи біля офісу КПУ нового пам´ятника Сталіну його знесуть.

Нагадаємо також, в Запорізькому СІЗО досі знаходяться «тризубівці», обвинувачені в організації вибуху пам´ятника Сталіну в Запоріжжі.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.