Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Черновецький планує “осучаснити” кіньми, циганами і ведмедями Музей в Пирогово

Скандал Регіон: м.Київ 10141 перегляд

Опубліковано - 1.11.2006 20:36 | Всі новини | Версія для друку

Черновецький планує “осучаснити” кіньми, циганами і ведмедями Музей в Пирогово
Черновецький планує “осучаснити” кіньми, циганами і ведмедями Музей в Пирогово
Поруч із Музеєм народної архітектури, етнографії та побуту Національної академії наук України в Пирогово Київрада планує побудувати готельно-розважальний комплекс і кінно-спортивний клуб.

Для цього Київрада ухвалила рішення про передачу в оренду на 25 років земельної ділянки площею 9,98 га по вулиці Академіка Заболотного, 29 в Голосіївському районі Києва ТОВ "Науково-виробнича фірма "Укрінвестбуд", яка й планує там побудувати готель, розважальний комплекс і кінно-спортивний клуб.

Також Київрада своїм рішенням змінила статус цієї ділянки з сільськогосподарського призначення на територію громадських споруд. Раніше орендарем цієї ділянки був агрокомбінат "Хотівський".

Проте рішення про передачу землі під будівництво було ухвалене всупереч тому, що комісія з питань екологічної політики Київради не погодила виділення цієї ділянки.

У жовтні комісія Київради з екологічної політики відклала розгляд питання про виділення "Укрінвестбуду" в оренду на 25 років ділянки 9,98 га по вулиці Академіка Заболотного, 29 в Голосіївському районі.

За даними комісії, попередньо компанія планує побудувати тут розважальний комплекс з 4 басейнами, водними атракціонами, тенісними кортами, готель на 300 місць, паркінг на 590 місць, кінноспортивний клуб і манеж.

За даними інституту "Київгенплан", ця земділянка є землями сільськогосподарського призначення і прилягає до Музею народної архітектури і побуту, навколишній ландшафт якого не можна забудовувати висотними будівлями.

У зв`язку з цим комісія вирішила детальніше вивчити виділення цієї земділянки і отримати дозвіл дирекції музею.

У травні мер Києва Леонід Черновецький просив Службу безпеки України і Міністерство внутрішніх справ перевірити, чи володіють оффшорні компанії акціями агрокомбінату "Хотівський", зареєстрованого у формі товариства з обмеженою відповідальністю, через засновані ними компанії.

У квітні агрокомбінат "Хотівський" заявляв про законність оренди ним 1,108 тис. га на території Голосіївського району в Києві, біля Музею народної архітектури і побуту в Пироговому.

Наприкінці жовтня комісія з екологічної політики відправила матеріали з цього питання в Голосіївську райадміністрацію Києва для детальнішого вивчення. Крім того, комісія рекомендувала райадміністрації провести громадські слухання з даного питання.

На засіданні відзначалося, що науково-виробнича фірма "Укрінвестбуд" подала заявку на виділення ділянки до того моменту, коли Міністерство культури затвердило охоронні зони Музею архітектури і народного побуту.

Таким чином, дана територія потрапляє в зону, на якій заборонено будь-яке будівництво, не передбачене планом розвитку музею.

При цьому на засіданні також відзначалося, що президент НАНУ Борис Патон звертався з листом до президента Віктора Ющенка, в якому висловлював занепокоєність у зв'язку з намірами урбанізувати територію, яка прилягає до музею в Пирогово. Глава держави поділяє занепокоєність Патона.
Капут вам, лохи!
Капут вам, лохи!
Від "Аратти". Попередній мер ощасливив киян "сільськогосподарським" будівництвом в центрі Києва, наліпивши де треба, й де не треба, скляні "теплиці". Нинішній мер, певно, має за мету урбанізувати все що можна й не можна. Ну звісно, навіщо нам, городським, оті хати-мазанки з дерев`яними вітряками у ХХІ столітті? Забетонуємо, заасфальтуємо, забудуємо все, на що впаде око й куди рука дотягнеться. Що не доступне - задешево купимо, поцупимо, віднімемо за допомогою рейдерів. Потім перепродамо в сотні разів дорожче. А що, такого? - маємо "мандат довіри" від киян! Придбаний за пакетик гречки і смердючі консерви. А кияни ж - лохи, їм і не таку туфту можна втюхати... Тим більше такому досвідченому гуру від бізнесових гешефтів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.