Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кримські маргінали націлилися влаштувати провокацію у Львові

Національне питання 6842 перегляди

Опубліковано - 10.03.2011 19:52 | Всі новини | Версія для друку

Кримські маргінали націлилися влаштувати провокацію у Львові
Кримські маргінали націлилися влаштувати провокацію у Львові
Партія «Русское единство» на своєму офіційному сайті розмістила оголошення про початок формування добровольчих груп для участі у «марші Перемоги» у Львові 9 травня.

Тим часом численні громадські та політичні організації, міська влада Львова заявили, що не допустять провокаційного походу львівськими вулицями.
«Русское единство» інформує на своєму сайті, що запланована акція викликала величезне зацікавлення і підтримку.

Координатор Маршу Перемоги Сергій Юхін зазначив, якщо їхня політична сила готова надати допомогу «русским людям» у Львові і наголосив, що плани «Русского единства» розповсюджуються на усю Україну, а не лише Крим. У Криму, як мовиться на сайті, уже формується група добровольців для поїздки у Львів 9 травня. Але поїдуть лише «ідеологічно підготовлені». Опубліковано пам’ятку добровольця учасника Маршу Перемоги у Львові 9 травня.

Тим часом Об’єднання російських общин та організацій Львівщини раніше заявило, що не розділяє планів кримської партії «Русское единство» і нічого не знає про ходу львівськими вулицями з нагоди дня Перемоги.

Російська громада Львівщини назвала «Русское единство» «маловідомою на західних теренах України партію» і не зверталось ні до кого з проханням про захист «всіх руських людей». Об’єднання російських общин вважає «заклик нікому невідомої людини безвідповідальним, бо до Львова можуть приїхати люди з різних регіонів, які не орієнтуються в місті, що відкриє можливості для конфліктів і нагнітання ситуації».

«Свободівці» не дозволять «маршу Перемоги»

Мер Львова Андрій Садовий розцінив ініціативу «Русского единства», як свідому провокацію. А депутати ВО «Свобода», які становлять більшість у міській раді, заявили, що не нададуть дозволу на проведення Маршу Перемоги і звернуться з відповідним позовом у суд.

Щороку задовго до 9 травня Львів опиняється у центрі уваги щодо вшанування дня Перемоги. Особливо активно ця тема обговорюється у російських ЗМІ. Водночас більшість львів’ян не вважають 9 травня святом. Деякі політичні та громадські діячі віддавна ініціюють відзначати у Львові день завершення Другої Світової війни 8 травня, як це робиться в усьому світі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.