Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Реальні результати урядування проФФесіоналів: дедалі більше молодих українців марять еміграцією

Національне питання 5838 переглядів

Опубліковано - 15.03.2011 11:23 | Всі новини | Версія для друку

Реальні результати урядування проФФесіоналів: дедалі більше молодих українців марять еміграцією
Реальні результати урядування проФФесіоналів: дедалі більше молодих українців марять еміграцією
В Україні знову зростають еміграційні настрої, які особливо відчутні серед молоді. Розчарування у діях влади виливається у збільшення кількості бажаючих емігрувати з України, вважають громадські експерти.

Головна причина того, що більшість працездатних українців прагне вже не їхати за кордони на заробітки, а залишити батьківщину назавжди є "жахливий моральний стрес після Помаранчевого майдану", а також нездатність людей робити висновки та відстоювати свої права всередині держави.

Так, спираючись на останні дослідження експертів, оцінили ситуацію екс-посол України в Росії Володимир Крижанівський та громадянських прав Світового конгресу українців Володимир Богайчук. Крижанівський поклав відповідальність за нівелювання потягу до реформ після Помаранчевої революції на екс-президента Віктора Ющенка. Богайчук заявив, що остаточний розрив з Україною обирають ті українці, які не бачать тут жодних перспектив і сподівань на покращення ситуації. Правозахисник зазначив, що теперішня українська молодь воліє шукати якнайкомфортніших умов за кордоном, а не виборювати їх в себе в країні.

Марні сподівання

Крижанівський пожалкував з того, що молодь не використовує інструмент демократичних виборів для зміни ситуації.

Він закликав владу не чекати "страшного вибуху" в суспільстві і назвав марними сподівання на більш справедливу виборчу систему: "Знову говорять про якусь неймовірну мажоритарну систему. Ну знову ж куплять всі округи. І купить хто? Хто з грішми!". Своєю чергою, Богайчук пояснив нехіть молоді до участі у виборах зловживаннями під час підрахунку голосів "на всіх рівнях".

На його думку, довіра до виборів постане лише тоді, коли цим зловживанням буде покладено край. Серед заходів з подолання згаданих негативних тенденцій, експерти назвали впровадження державних програм працевлаштування та житлозабезпечення молоді, а також заохочення її до підприємництва.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.