Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Житомирщині ожив “кавунізм”: облрада вимагає, щоб в День Перемоги вивішували червоні радянські прапори

Назад в СРСР Регіон: Житомирська область 14585 переглядів

Опубліковано - 19.03.2011 01:53 | Всі новини | Версія для друку

Примара комунізму з`явилася і на Житомирщині
Примара комунізму з`явилася і на Житомирщині
Житомирська обласна рада ухвалила рішення вивішувати 9 травня в День Перемоги червоні радянські прапори на адміністративних будівлях в області. Про це йдеться у рішенні сесії облради, що було схвалено 17 березня більшістю голосів.

Згідно з документом, у День Перемоги 9 травня "в обласному центрі, містах і населених пунктах регіону проведуть святкові заходи з використанням символіки років Великої Вітчизняної війни, а поряд з Державним прапором України вивішуватимуть червоний прапор Перемоги", повідомляє УНІАН.

У свою чергу Житомирська обласна організація ВО "Свобода" вже заявила, що звернеться до правоохоронних органів та суду з вимогою не допустити виконання цього рішення Житомирської облради.

Як відомо, раніше Одеська міськрада зобов'язала держустанови під час урочистих заходів до Дня Перемоги й Дня звільнення Одеси використовувати копії Прапора Перемоги - прапора СРСР.
Житомирські свободівці вимагають скасувати рішення про дозвіл на встановлення радянських прапорів на держустановах 9 травня

Голова Житомирської «Свободи» Сидір Кізін обурений тим, що 17 березня на сесії Житомирської обласної ради депутати проголосували за встановлення червоних радянських прапорів на державних установах 9 травня.

«П'ята колона в Житомирській обласній раді пропагує сталінізм та ліквідацію державної незалежності», - заявив голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода» Сидір Кізін, повідомляє Житомир.info.

Парламентська асамблея Ради Європи засудила сталінізм на рівні з нацизмом та рекомендувала утриматись від публічної демонстрації його символів. В ряді країн Європи демонстрація радянських символів вважається пропагандою сталінізму і переслідується законом.

«Хочу нагадати депутатам облради, що у 1991 році Україна здобула свою незалежність від СРСР, і встановлення окупаційних прапорів на державних установах є закликом до ліквідації державної незалежності і передбачене у Кримінальному кодексі», - сказав Сидір Кізін.

Як відомо, більшість у Житомирській обласній раді за регіоналами та іншими їхніми колаборантами.

«Ми вимагаємо від обласної ради скасувати злочинне рішення, і звернемся до правоохоронних органів та суду з вимогою не допустити його виконання», - наголосив Сидір Кізін.

Довідка. "Кавунізм" - неологізм часів СРСР, коли житомирський обком КПРС очолював В.М. Кавун, відомий створенням власного "культу особистості" обласного значення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.