Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дірар Муса Абу-Сісі розповів про своє викрадання з українського потягу

Скандал 6284 перегляди

Опубліковано - 22.03.2011 06:04 | Всі новини | Версія для друку

Дірар Муса Абу-Сісі розповів про своє викрадання з українського потягу
Дірар Муса Абу-Сісі розповів про своє викрадання з українського потягу
Палестинське інформаційне агентство WAFA опублікувало розповідь Дірар Муси Абу-Сісі у викладі представників Палестинської центру з прав людини, що базується в Газі.

Розповідь була передана найнятим правозахисниками адвокатом, якому вдалося відвідати технічного директора електростанції Гази у в'язниці в Ашкелоні, повідомляє сайт NEWSru.co.il.

Зі слів адвоката, Дірар Муса Абу-Сісі розповів про те, що 19 лютого він їхав у потязі з Харкова до Києва, щоб зустрітися зі своїм братом Юсефом, що спеціально для цієї мети приїхав з Нідерландів. У його купе увійшли три людини, двоє з них були одягнені у військову форму. (Видання не уточнює, чи йде мова про українську форму, проте раніше закордонні ЗМІ публікували інформацію про те, що Абу-Сісі був затриманий ізраїльськими агентами, яких супроводжували представники українських спецслужб).

За словами Абу-Сісі, військові попросили його пред'явити паспорт, але він відмовився. Тоді вони з погрозами вилучили в нього паспорт і змусили зійти з поїзда на найближчій станції, в Полтаві. У момент висадки з поїзда він був у наручниках, на його обличчя було насунуто капюшон. З Полтави його доставили на машині до Києва, де провели в квартиру.

У квартирі, зі слів Абу-Сісі, знаходилися шість чоловік, які представилися йому агентами ізраїльської служби розвідки "Моссад". Палестинський інженер стверджує, що ізраїльські агенти допитували його в цій квартирі, після чого його доправили на літак. Політ, повідомив Абу-Сісі, тривав від чотирьох до п'яти годин, після чого літак приземлився, - де саме, - йому невідомо. Приблизно через півгодини вони знову піднялися в повітря, і політ тривав ще близько години. Після приземлення Дірар Муса Абу-Сісі опинився в Ізраїлі.

Він повідомив, що вимагав присутності на допитах адвоката, але в контакті з адвокатом йому було відмовлено: суд заборонив йому бачитися із захисником протягом 14 днів, після чого ця постанова була продовжена ще на 11 днів. Абу-Сісі стверджує, що його піддавали інтенсивним допитам, і що йому було відмовлено в його законних правах.

Правозахисники стверджують, що ізраїльські служби безпеки навмисне тримали в секреті факт викрадення Абу-Сісі, не дозволяли йому бачитися з адвокатом, не дозволяли йому пройти медичний огляд і отримати юридичну допомогу. Палестинський правозахисний центр також припускає, що Ізраїль та Україна перебувають у "змові з метою викрадання людей".

У прес-релізі палестинських правозахисників зазначено, що Дірар Муса Абу-Сісі не був офіційно заарештований українською владою і не поставав перед українським судом. Палестинський центр з прав людини висловив заклопотаність погіршенням стану здоров'я Абу-Сісі і закликав до його негайного звільнення.

Нагадаємо, що днем раніше суд дозволив до публікації інформацію про те, що Абу-Сісі дійсно перебуває в Ізраїлі. У відношенні Дірар Муси Абу-Сісі розпочато розслідування: він підозрюється у скоєнні низки злочинів проти безпеки держави Ізраїль. Суд продовжив термін його утримання під вартою ще на тридцять днів.

42-річний Дірар Муса Абу-Сісі зник у ніч на 19 лютого з поїзда, що прямував з Харкова до Києва. У Агентство ООН у справах біженців (БАПОР) через кілька днів звернулася його дружина, 32-річна громадянка України Вероніка Абу-Сісі. Вона заявила про зникнення чоловіка і звинуватила у його викраденні ізраїльську службу розвідки "Моссад".

Вероніка Абу-Сісі висловила впевненість у тому, що "Мосад" викрав її чоловіка, так як він був "серцем" і "мозком" електростанції в Газі. На її думку, метою ізраїльтян було нанесення шкоди стратегічному об'єкту в Газі.

На думку ізраїльської сторони, версія дружини зниклого інженера з Гази видається сумнівною, оскільки в Ізраїлю є всі можливості для контролю над електростанцією в Газі, крім того, судячи з наявної інформації, її чоловік не збирався повертатися до Гази, а шукав притулку в Україні: раніше українські ЗМІ повідомили, що Дірар Муса Абу-Сісі виїхав разом з дружиною Веронікою і шістьма дітьми до України і домагався права на отримання українського громадянства.

За словами Вероніки Абу-Сісі, її чоловік перебував на державній службі і ніяк не був пов'язаний з терористичними організаціями. Вона також відзначала, що Дірар не відноситься до числа багатих бізнесменів, і навряд чи міг привернути увагу кримінальних структур.

Вероніка впевнена, що її чоловіка викрали агенти "Моссаду", хоча вона вважає, що Дірар не могли розшукувати ізраїльські спецслужби за причетність до терору. Вона каже, що через тиждень після зникнення чоловік зателефонував їй по телефону і підтвердив, що знаходиться в ізраїльській в'язниці. Однак адвокат, який представляє інтереси Абу-Сісі, відмовився підтвердити факт такого дзвінка.

Відомо, що 18 лютого Дірар Муса Абу-Сісі сів у 6-й вагон потягу “Харків - Київ”. За версією сайту ХАМАСу "Палестинський інформаційний центр", в аеропорту "Бориспіль" він повинен був зустрітися зі своїм братом, якого не бачив близько 15 років, з тих пір, як перебрався з родиною в сектор Гази (за іншими джерелами, Абу-Сісі прожив в Газі 12 років).

За даними палестинської сторони, брат Дірара прилетів до Києва з Нідерландів. Відповідно до розповіді Вероніки Абу-Сісі, що посилається на провідників, через дві години після того, як її чоловік сів у потяг, в його купе зайшли двоє чоловіків, пред'явили посвідчення співробітників спецслужб і відвели Дірара в невідомому напрямку. Але провідники 6-го вагону поїзда Харків - Київ підтвердити ці відомості відмовилися.

25 лютого міністерство внутрішніх справ Палестинської автономії направило офіційне звернення до глави МВС України з приводу зникнення Дірар Муси Абу-Сісі. У цьому зверненні зазначалося, що Абу-Сісі народився у 1969-му в Йорданії, є дипломованим електротехніком (у 1994-му закінчив університет "Збруджі"), крім того, має вчений ступінь Київського державного університету (захистив дисертацію в 1999-м). Впродовж останніх років він працював в Газі. Нещодавно палестинська громада Україна звернулася до президента країни Віктора Януковича з проханням прискорити пошуки зниклого Дірар Абу-Сісі.

Від "Аратти". Завдяки подібній "співпраці" українських "чекістів" і ізраїльского "Моссаду", Україна може швидко опинится в центрі міжнародного скандалу.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.