Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Світовий конгрес українців пропонує Януковичу, Медвєдєву і Назарбаєву засудити сталінізм

Національне питання 6452 перегляди

Опубліковано - 29.03.2011 18:05 | Всі новини | Версія для друку

Світовий конгрес українців пропонує Януковичу, Медвєдєву і Назарбаєву засудити сталінізм
Світовий конгрес українців пропонує Януковичу, Медвєдєву і Назарбаєву засудити сталінізм
Генеральний секретар Світового конгресу українців (Австралія) Стефан Романів заявляє, що запропонував Президентові Віктору Януковичу спільно з колегами з Казахстану і Росії написати спільну заяву, що вони засуджують Сталіна за голодомор – злочин проти людства.

Адже, зі слів Романіва, чинний Президент визнає, що такі дії Сталіна мали місце не лише на території України.

Про це він повідомив 29 березня під час прес-конференції у Львові.

«Наша позиція, що рано чи пізно ми маємо домогтися, щоб Голодомор визнали злочином проти людства, визнали його геноцидом, засудили Сталіна і його режим. Ми готові до подальшої розмови з президентом з цього питання», – сказав Стефан Романів.

Він нагадав, що Президент Віктор Ющенко 2008 року чітко заявив, що не звинувачує російський народ у Голодоморі 1932-33 років, а саме Йосипа Сталіна.

«Є список очевидців, є книги, якщо подивитись на архіви СБУ, там є документація, яка говорить про наміри Сталіна. І вони інші щодо України, ніж щодо Росії чи Казахстану. Ми повинні молитися і вшанувати всіх жертв, які постраждали в часи голоду, усіх національностей і всіх територій. Але питання України окреме. Я запропонував Президентові спільно з колегами з Казахстану і Росії написати заяву, що він засуджує Сталіна за злочин проти людства», – сказав Стефан Романів.

Він наголосив, що євреї 60 років домагалися визнання Голокосту. «І український народ має домагатися! Я знаю, що це емоційна справа, але ті, хто став жертвами Голодомору і вже покійні, напевно, вимагають, щоб ми не дали цій ситуації загаснути. Багато країн уже визнали Голодомор геноцидом, Канада, наприклад, має День скорботи за загиблими, а в Україні Табачник починає нас вчити!..», - наголосив Стефан Романів.

Він зауважив, що за президентства Віктора Ющенка Світовий конгрес українців та Адміністрація Президента підписали меморандум щодо співпраці, метою якого було інформування про Голодомор і в кінцевому результаті його визнання геноцидом.

«Ми далі маємо продовжити цю справу… В розмові з чинним Президентом України ми заявила йому свою позицію, наша і його позиції не співпадають… Але ми повинні погодитися на певних рамках співпраці. Ми передали їх Президентові України. Світовий конгрес українців має доступ до різних політиків, академіків поза Україною і порушує таким чином справи, важливі для України. І ми будемо далі стояти на своїх позиціях. Янукович має право на свою позицію, але має вислухати іншу, яка має бути збалансована», – наголосив Стефан Романів.

Як повідомлялося раніше, в кінці 2001 року Світовий конгрес українців почав збір підписів під петицією, в якій закликає Президента Віктора Януковича «публічно визнати Голодомор актом геноциду українського народу».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.