Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Томенко закликає припинити полювання на колишніх студентів

Влада 3652 перегляди

Опубліковано - 12.04.2011 15:16 | Всі новини | Версія для друку

Томенко закликає припинити полювання на колишніх студентів
Томенко закликає припинити полювання на колишніх студентів
Віце-спікер парламенту звернувся до прем’єра Миколи Азарова і ГПУ.

Реагуючи на звернення студентів та повідомлення у засобах масової інформації стосовно того, що керівники деяких вищих навчальних закладів через суд намагаються стягнути зі студентів, які після закінчення навчання не відпрацювали три роки на державних підприємствах, грошову компенсацію за бюджетне навчання, Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко звернувся до Прем’єр-міністра та Генерального прокурора з проханням розібратися в цій ситуації та дати офіційне роз’яснення, повідомила прес-служба партії.

Томенко повідомив, що за наявною у нього інформацією листи з вимогою відшкодувати вартість навчання у вищому навчальному закладі отримали колишні студенти Харківського національного університету радіоелектроніки, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Харківської державної академії культури, Дніпропетровської державної медичної академії тощо.

У своїх листах адміністрації вищих навчальних закладів посилаються на документи, підписані Президентом Леонідом Кучмою (Указ від 23.01.96р. №77/96 «Про заходи щодо реформування системи підготовки спеціалістів та працевлаштування випускників вищих навчальних закладів») та Прем’єр-міністром Павлом Лазаренком (Постанова КМУ від 22.08.96р.№992 «Про Порядок працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням»).

Віце-спікер зазначив, що, оскільки йдеться про нормативні акти п’ятнадцятирічної давності, які не були підтвердженні відповідними змінами до Закону про вищу освіту, а також зважаючи на те, що, за наявною у нього інформацією та повідомленнями у ЗМІ, студенти при вступі не підписували з адміністрацією ВНЗ відповідні угоди (про що йдеться у згаданому Указі), а механізм забезпечення студентів робочим місцем вищими навчальними закладами не відпрацьований, то уряд повинен роз’яснити ситуацію, яка склалася та зупинити полювання на колишніх студентів.

Окрім того, Томенко попросив Генеральну прокуратуру дати правову оцінку діям керівників вищих навчальних закладів, які через суд змушують своїх випускників повертати гроші за навчання.

Активніша і зрозуміліша, за словами Томенка, повинна бути в цій ситуації і позиція Міністерства освіти. Особливо враховуючи те, що Указ, на який посилаються ректори, підготовлений Главою Адміністрації Президента Л.Кучми Дмитром Табачником.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.