Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сумські студенти збирають гроші на квиток Щербаню до Америки або ж Донецька

Правосуддя 10923 перегляди

Опубліковано - 7.11.2006 06:14 | Всі новини | Версія для друку

Сумські студенти збирають гроші на квиток Щербаню до Америки або ж Донецька
Сумські студенти збирають гроші на квиток Щербаню до Америки або ж Донецька
Вони не бажають його появи в Сумах і готові вдатися до акцій протесту. Обіцяють продемонструвати силу студентського спротиву і під час прес-конференції екс-губернатора Сумщини в УНІАН, про яку той особисто повідомляв.

Сумщина готова зустріти екс-губернатора снігом та листівками із закликом «Не лизати черевики щербаноїдів». Сумські студенти запевняють: після півторарічного спокою центральний майдан міста знову здригатиметься від гучних гасел «Щербань – геть!»

На Сумщині, певно, існує єдина людина, котра винна в усіх негараздах. Саме пан Щербань, на думку студентської молоді, уособлює усі негативні процеси, які відбуваються в державі.

29 жовтня 2004 року кандидат в президенти Віктор Ющенко на сумському майдані особисто запевняв, що покладе край безчинствам та зловживанням Щербаня.

Віктор Ющенко, Президент України:
«Чому ми живемо, як лакеї? Та тому, що є Щербані, Медведчуки, Кучми, є Януковичі. Що не побачиш на Сумщині, що ворушиться – все повинно бути його власністю або його сина. Одне благо, друзі, це що їм залишилось сидіти у кабінетах два дні. Драною мітлою вони звідти підуть, завтра вони будуть ніхто».

Втім, після заяви Віктора Ющенка минуло два роки, а обіцяної справедливості на Сумщині не побачили. Студенти ж і дотепер не можуть пробачити екс-губернатору силових дій по створенню об`єднаного університету, перешкоджанню пішої ходи до Києва влітку 2004-го та переслідування активістів руху. Тому нині організували громадський комітет протидії Щербаню й вже підготували численні звернення, одне з яких адресоване прем`єр-міністру Віктору Януковичу.

Микола Гуменний, «Студентське братство Сумщини»:
«Щербань згадав, що Янукович його друг, і він знайде йому на Україні якусь роботу. Не знаю, що він мав на увазі. Але я як представник «Студентського братства Сумщини» хочу нагадати Віктору Федоровичу, що все ж таки, який у нього був друг і хто саме провалив вибори президента України в 2004 році на Сумщині. Люди тоді голосували не за Ющенка, а проти Щербаня, який тоді представляв інтереси Януковича на Сумщині».

З часу повернення Володимира Щербаня до України студентська молодь провела опитування серед мешканців Сум. 66% громадян не вірять у справедливість правосуддя й те, що екс-губернатора покарають. Тож студенти готуються до особистого протистояння колишньому кривднику.

Сергій Свердленко, студентський рух спротиву:
«Збирати кошти з простих громадян, підприємців, сумчан на проведення усіляких акцій, мітингів, пікетів, виїздів до Києва. Навіть ще, мабуть, треба зібрати кошти й купити Щербаню квиток до Америки чи Донецька, але щоб він не повертався до нашого міста».

Не в захваті від появи екс-губернатора і мер Сум. Свого часу він стояв у витоків руху студентського спротиву, підтримував молодь. Геннадій Мінаєв каже: Володимир Щербань вибрав доволі вдалий час для свого повернення.

Геннадій Мінаєв, мер Сум:
«Возврат, конечно же, не случаен. И все связано с тем, что нынешний Президент, насколько мне теперь становится понятным, сдал позиции в направлении помаранчевого движения».

У тому, щоб Володимир Щербань знову приїхав до Сум, не зацікавлений і голова Сумської облради В`ячеслав Шапошник. Каже: як колишній підприємець, з власного досвіду знає про безмежну енергію екс-керманича, котрий навряд чи відмовиться від попередніх методів правління.

В`ячеслав Шапошник, голова Сумської облради:
«Я на себе испытал те все недостатки, хотя, говорят он сильный руководитель. Может быть. Но сила руководителя заключается в том, чтобы граждане, которые проживают на той територии, которой он руководит, чтобы им там жилось комфортно и удобно».

Володимир Щербань, екс-губернатор Сумської області:
«Людей завели в оману відносно мене. І дійсно створили такий ореол, що це диявол якийсь, а не Щербань. Я не відчуваю себе злочинцем. Я ніколи не порушував закону».

На звернення міської організації НСНУ голова облради планує провести позачергове засідання сесії й відреагувати належним чином.

Генпрокуратуру пікетували противники звільнення Володимира Щербаня
Близько трьох десятків мітингувальників із громадської організації зібралися вранці 6 листопада під стінами Генеральної прокуратури. Вони висловлювали одну вимогу на адресу тамтешнього очільника Олександра Медведька: скасувати рішення про звільнення на поруки колишнього губернатора Сумщини Володимира Щербаня.

Нагадаємо, екс-очільник Сумської області більше року переховувався у США. В Україні йому інкримінують кілька кримінальних статей.

Минулої суботи Щербань прилетів до Києва і його відразу затримали в аеропорті Бориспіль. А згодом, після візиту до Генпрокуратури, екс-губернатора відпустили під гарантії кількох народних депутатів від Партії регіонів.

Юрій Гримчак, представник громадської організації:
«Таке враження, що всі революції починаються з пана Щербаня. Десь півтора роки тому те, що відбулося в Сумах сколихнуло всю Україну. Сьогодні людина, котра рік утримувалася в Сполучених Штатах повертається до України і замість суду її випускають під гарантії народних депутатів».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.