Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У I кварталі припинили роботу майже 57 тис. приватних підприємців

Економіка 5468 переглядів

Опубліковано - 18.04.2011 12:52 | Всі новини | Версія для друку

У I кварталі припинили роботу майже 57 тис. приватних підприємців
У I кварталі припинили роботу майже 57 тис. приватних підприємців
За даними Державної податкової адміністрації України, за перші три місяці 2011 року 56 тис. 613 фізичних осіб - підприємців припинили свою роботу, що на 36% більше, ніж за аналогічний період 2010 року.

Про це йде мова в статистичній довідці, наданій Державною податковою адміністрацією України у відповідь на депутатське звернення народного депутата України Святослава Олійника, повідомляє УНІАН.

Як повідомив сам депутат, згідно з документом, у 2011 році кількість створених фізичних осіб-підприємців, приватних підприємств і товариств з обмеженою відповідальністю значно зменшилася, порівняно з 2010 роком, а припинених суб`єктів господарювання - значно збільшилася.

За даними ДПАУ, у січні-березні 2011 року, після прийняття Податкового кодексу, кількість фізичних осіб - підприємців в Україні скоротилась на 30%, порівняно з січнем-березнем 2010 р. Водночас, закрити свій бізнес вирішили на 36% більше фізичних осіб, ніж в аналогічному періоді 2010 року.

На думку С.Олійника, тенденція до значного зменшення кількості приватних підприємців надалі тільки зростатиме.

«Руйнівним наслідком так званої «податкової реформи» є значне зменшення підприємницької активності. Це вже зараз знайшло відображення у кількості приватних підприємців, які припинили свою роботу, і, на жаль, це стійка тенденція» - заявив депутат.

С.Олійник підкреслив, що якщо умов для малого та середнього бізнесу в Україні не буде, то наші підприємці поїдуть з країни і формуватимуть податкову основу і валовий продукт інших країн.

«Одночасно з масовим закриттям ПП спостерігається процес переміщення українських підприємців в інші країни. Сьогодні український капітал дуже активно інвестується в Бразилію, Африку, Грузію. Цілком очевидно, що ми втрачаємо найважливіше - інтелектуальний потенціал України», - наголосив С.Олійник.

Як йдеться в статдовідці, наданій ДПАУ С.Олійнику, у січні-березні 2011 року припинили свою діяльність 56 тис. 613 фізичних осіб – підприємців, 1238 приватних підприємств, 1772 товариств з обмеженою відповідальністю. За цей же період було зареєстровано 44 тис. 009 нових фізичних осіб – підприємців, 311 ПП, а також 1906 товариств з обмеженою відповідальністю.
У січні-березні 2010 року припинили свою діяльність 35 тис. 915 фізичних осіб – підприємців, 1560 приватних підприємств, 2193 товариств з обмеженою відповідальністю. А зареєстровано було за цей же період минулого року 62 тис. 613 нових фізичних осіб – підприємців, 437 ПП, 1906 1618 товариств з обмеженою відповідальністю.

Як відомо, в Україні пройшли десятки акцій протесту проти ухвалення Податкового кодексу. Протестувальники, зокрема, стверджували, що новий кодекс не дає розвиватися малому бізнесу, і велика кількість фізичних осіб-підприємців буде змушена закрити свою справу.

У березні відбувся АвтоМайдан - Всеукраїнський автомобільний марш протесту підприємців, який стартував 21 березня одночасно із Заходу і Сходу України і завершився 25 березня в Києві. Учасники автопробігу вимагали припинити економічні репресії і соціальні експерименти під виглядом реформ, створити умови для розвитку підприємництва та економіки України.

Крім того, обурення підприємців викликала ініціатива віце-прем`єр-міністра Сергія Тігіпка про введення в Україні індикативних заробітних плат (сума мінімальної зарплати, помножена на конкретний коефіцієнт для кожної посади).

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.