Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці готові до нового Майдану. Соціального

Громадська думка 6544 перегляди

Опубліковано - 20.04.2011 14:56 | Всі новини | Версія для друку

Українці готові до нового Майдану. Соціального
Українці готові до нового Майдану. Соціального
Більшість громадян (63,8%) вважають, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямі.

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.

Водночас 14,2% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі. 22% опитаних не змогли відповісти.

Крім того, 53,9% українців вважають, що, в разі значного погіршення умов життя, краще вийти на вулицю з протестом. 22,8% вважають за краще терпіти матеріальні труднощі заради збереження в країні порядку. 23,2% - важко відповісти.

Найбільше українців (42,5%) готові взяти участь в акціях протесту в разі значного підвищення цін на найнеобхідніше. В разі невиплати зарплат - 34,2%, через низький рівень заробітної плати - 29,2%, проти масового скорочення робочих місць на якомусь підприємстві або в якійсь галузі - 26,9.

Також проти злочинності і беззаконня готові протестувати 21,6% громадян, проти свавілля місцевої влади - 21,6%, на захист прав людей, чиї права були порушені - 15,4%, проти іноземного втручання у внутрішні справи України - 11,4%.

Водночас на підтримку вимоги імпічменту президента в акціях протесту готові взяти участь 9,9% українців, в екологічних мітингах - 9,4%, в акціях на захист пам’яток історії та культури - 7,0%, проти дискримінації за расовою або етнічною ознакою - 4,8%, на підтримку дій діючої влади - 2,6%.

У жодному випадку в акціях протесту не братимуть участь 26,0% українців, не змогли відповісти - 7,5%.

Крім того, у санкціонованих мітингах та демонстраціях точно візьмуть участь 19,5% українців, упевнені, що не візьмуть участь у таких акціях 28,2%. 70,3% респондентів точно не братимуть участь у вуличних заворушеннях. 71,1% упевнені, що не братимуть участь у створенні незалежних від президента та уряду збройних формувань.

У несанкціонованах мітингах та демонстраціях точно візьмуть участь 8,1% українців. 42,2% громадян точно не братимуть участь у несанкціонованих акціях. У страйках точно готові взяти участь 8,9% українців, а упевнені, що не підтримають їх - 45,6%.

Дослідження було проведене з 1 по 5 квітня 2011 року. Опитано 2009 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах за вибіркою, що репрезентує доросле населення України. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.