Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лікарі радять, як правильно виходити з посту

Охорона здоров`я 8115 переглядів

Опубліковано - 22.04.2011 13:53 | Всі новини | Версія для друку

Лікарі радять, як правильно виходити з посту
Лікарі радять, як правильно виходити з посту
В останні дні Великого Посту, після якого християни почнуть святкування Пасхи, дієтологи попереджають про небезпеку, яка може виникнути під час різкої зміни харчового раціону.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України, особливе значення такі рекомендації мають для хворих із хронічними захворюваннями серцево-судинної, дихальної, травної та ендокринної систем, виникнення та перебіг яких пов'язані із харчуванням.

Дієтологи попереджають, що надмірне споживання тваринної їжі, яка присутня у великій кількості на святкових столах, разом із вживанням алкоголю може спричинити різке погіршення стану здоров'я, обумовити загострення існуючих хронічних хвороб та викликати ускладнення.

"Навіть здорові люди часто провокують розлади у функціональному стані організму стрімкою зміною раціону харчування після закінчення Посту. Тому помірне, поступове і зважене розширення набору продуктів та їх кількості необхідне всім, без винятку", - повідомили у відомстві.

Попередити наслідки виходу з Посту може дотримання наступних правил:

1. Кількість їжі, яка споживається за святковим столом не повинна бути надмірною. Найкраще припинити їсти, коли ще лишається невеличке відчуття голоду. Не слід намагатися з'їсти більше за допомогою лікарських засобів. Останні здатні лише частково покращити перетравлення їжі та не можуть попередити розвиток наслідків переїдання.

2. Вживання тваринної їжі за святковим столом повинно бути обмеженим, не слід вживати більше 150-200 грамів м'яса (особливо жирного - свинини та баранини), більше одного яйця та багато соусів, які містять велику кількість тваринних жирів.

3. Свіжомий та розумний вибір безпечних та корисних продуктів за святковим столом включає переважно рибу та продукти рослинного походження - фрукти, овочі та злакові продукти.

4. Особлива обережність необхідна у вживанні алкоголю. Адже отруєння алкоголем посідає перше місце серед причин госпіталізації українців у святкові дні разом із підвищеним травматизмом, випадки якого також пов'язані з алкогольним сп'янінням.

5. Вихід з посту потребує максимальної обережності вразливих категорій населення, до яких відносяться діти, підлітки, особи похилого віку та хворі з переліченими вище хронічними хворобами внутрішніх органів. Таким людям взагалі варто утриматися від вживання тваринної їжі, а тим більше від алкоголю протягом перших днів.

"Наведені п'ять правил не можна вважати вичерпними та універсальними для всіх. Кожна людина знає свій організм, як ніхто інший. Тим не менше, якщо ви страждаєте хронічними хворобами, то варто обговорити з вашим лікарем особливості харчування після закінчення дотримання пісної дієти. Збалансована дієта вкрай необхідна всім людям для збереження здоров'я та попередження таких небезпечних хвороб, як атеросклероз, інфаркт, інсульт, цукровий діабет, злоякісні пухлини та багато інших ", - зазначають дієтологи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.