Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Житель Рівненщини винайшов технологію преробки сміття на паливо. Чи потрібно це владі?

Довкілля Регіон: Рівненська область 14669 переглядів

Опубліковано - 4.05.2011 16:09 | Всі новини | Версія для друку

Житель Рівненщини винайшов технологію преробки сміття на паливо. Чи потрібно це владі?
Житель Рівненщини винайшов технологію преробки сміття на паливо. Чи потрібно це владі?
Альтернативу нафті знайшов житель Рівненщини. Завдяки його винаходу можна також позбутися сміттєзвалищ.

Як повідомляється, винахідник змайстрував газогенератор, за допомогою якого можна спалювати непотріб і виробляти газ та рідке паливо.

Винахідник Анатолій Сінозацький продемонстрував журналістам власне творіння - установку для перероблення гуми та покришок. За його словами, щороку в Україні на смітник викидають понад двісті тонн непотрібних коліс. Це сміття його прилад переробляє в корисні речовини.

Може вийти, як стверджує Сінозацький, до 400 літрів рідкого палива і десь до двох тисяч кубів генераторного газу з теплотворною властивістю 1000-1200 кілокалорій на кубометр або на кілограм.

Газогенератор він зробив і запатентував іще 2008–го року. Нині він розібраний. Винахідник удосконалив свою ідею і зробив іще одну установку. Вона має переробляти всі тверді відходи просто на смітниках.

"Щоб зробити таку установку треба спочатку зробити експериментальну, відпрацювати її на промисловому майданчику… тоді можна рекламувати а держава не допомагає", - поскаржився Сінозацький.

На пробну версію гроші винахідник гроші знайшов, проте, щоби її закінчити, треба ще півтора мільйона гривень. На його думку, якби хоч одна така установка була в кожному районному центрі, про проблеми зі сміттям українці забули б.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.