Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна вимагає визнати голодомор 30-х років актом геноциду. Росія в черговий раз переводить стрілки

Національне питання 19026 переглядів

Опубліковано - 21.04.2006 20:32 | Всі новини | Версія для друку

Борис Тарасюк заявив, що Україна продовжуватиме домагатися вирішення питання про визнання голодомору 30-х років актом геноциду українського народу
Борис Тарасюк заявив, що Україна продовжуватиме домагатися вирішення питання про визнання голодомору 30-х років актом геноциду українського народу
Українську вимогу визнати голодомор 30-х років актом геноциду відмовилися розглядати на саміті міністів закордонних справ СНД у Москві.

Проти голосували Росія, Білорусь, Киргизстан, Таджикістан й Узбекистан. "За" - Україна, Грузія, Молдова й Азербайджан.

На внесенні до порядку наполягав міністр закордонних справ України Борис Тарасюк. Після невдачі Тарасюк заявив, що Україна продовжуватиме домагатися вирішення цього питання. СНД, а особливо Росія, досі не дали належної оцінки української трагедії. Хоча це вже зробили понад 20 країн світу, повідомляє 5 канал.

У свою чергу глава МЗС Росії Сергій Лавров висловився проти політизації теми визнання голодомору 1930-х років геноцидом українського народу.

"Вважаємо, що ця тема була досить докладно освітлена. Не бачимо доцільності політизувати цю тематику", - сказав він.

За словами Лаврова, від української делегації надійшло пропозиція внести проект рішення про визнання голодомору геноцидом українського народу, однак консенсусу досягнуто не було.

Разом з тим, продовжив російський міністр, всі без винятку делегації розділяють почуття українського народу з приводу того, що відбулося на його землі в 1930-і роки.

Як раніше заявляв російський посол в Україні Віктор Черномирдін, росіяни зазнали не менше страждань і лиха, ніж українці.

В 20-му столітті Україна пережила три голодомори: 21-22-го, 32-33-го та 46-47-го років. За підрахунками істориків, під час другого загинули близько 10-ти мільйонів українців. День пам"яті жертв голодомору та політичних репресій відзначається в Україні щороку останної суботи жовтня.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.