Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардеп Москаль стверджує, що справа Луценка “висмоктана з пальця”

Скандал 4704 перегляди

Опубліковано - 16.05.2011 15:50 | Всі новини | Версія для друку

Нардеп Москаль стверджує, що справа Луценка “висмоктана з пальця”
Нардеп Москаль стверджує, що справа Луценка “висмоктана з пальця”
Народний депутат Геннадій Москаль може довести, що за “злочин”, який інкримінують екс-міністру Юрію Луценку можна притягати всіх без виключення керівників МВС, починаючи з радянських часів.

Депутат Верховної Ради від “Народної самообоони” Геннадій Москаль розповів, що ще за часів Радянського Союзу існувала практика направлення партійних працівників на керівні посади до органів внутрішніх справ. При оформленні пенсій їм не вистачало вислуги років, обчислення стажу за виплату відсоткової надбавки за вислугу років та надбавки за безперервну службу в ОВС. У подібних випадках керівники МВС зверталися до уряду з проханням зараховувати таким співробітникам, як виняток, роботу в райкомах, обкомах та ЦК КПУ до стажу служби в органах внутрішніх справ при обчисленні та виплаті відповідних надбавок, повідомляє прес-служба НС.

“На жаль, дана практика збереглася і в незалежній Україні. Починаючи з 24 серпні 1991р., всі без винятку Міністри МВС направляли до Кабміну листи про зарахування своїм співробітникам, як виняток, цивільного стажу (на посадах службовців, робітників тощо) до вислуги років в органах внутрішніх справ. Кабмін задовольняв прохання й надавав такі дозволи. Подібні випадки були й при уряді В.Януковича. Якщо проаналізувати ці відомості (особисто в мене є дані на 176 працівників МВС, котрим цивільний стаж зарахували до вислуги років у ОВС), то до кримінальної відповідальності необхідно притягнути всіх без винятку екс-міністрів МВС, оскільки всі вони зверталися до Уряду з подібними проханнями.

Чому ж тоді тільки Луценку інкримінується зловживання службовим становищем при оформленні пенсії на водія? Як по-іншому, ніж політичне переслідування, можна назвати викладені факти?”, - повідомив депутат.

“Якщо Кабмін та Генпрокуратура дійсно бажають встановити соціальну справедливість у врегулюванні пенсійного забезпечення працівників ОВС та відмінити незаконні нарахування пенсій (а зробити це доведеться і стосовно деяких народних депутатів України), вношу пропозицію – створити комісію за участі представників Кабміну, МВС та Пенсійного фонду, яка має переглянути й скасувати всі незаконні рішення про врахування цивільного стажу до міліцейської вислуги”, - вважає політик.

“Окремо зауважу, що теперішній міністр МВС А.Могильов чудово знає про хибну практику з нарахуванням міліцейських пенсій “цивільним особам” – з конкретними прізвищами й підписами колишніх міністрів МВС. Однак вибрав тільки один факт, що стосується Ю.Луценка, і направив його до Генеральної прокуратури…”, - зауважив Москаль.

“Якщо ж таку комісію не буде створено, залишаю за собою право оприлюднити в ЗМІ список усіх працівників МВС (у тому числі народних депутатів), котрим цивільна робота зараховувалася до міліцейського стажу, а також перелік колишніх міністрів МВС, котрі зверталися до Кабміну з відповідними проханнями й отримували на них дозвіл. Мені здається, що ці дані будуть явно не на користь нинішній владі”, - наголосив “самооборонець”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.