Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Американські студенти пікетували Білий дім через Януковича

Світ навколо нас 5631 перегляд

Опубліковано - 17.05.2011 22:55 | Всі новини | Версія для друку

Американські студенти пікетували Білий дім через Януковича
Американські студенти пікетували Білий дім через Януковича
У понеділок, 16 травня, у столиці США Вашингтоні навпроти Білого дому відбулася громадська акція з метою привернути увагу американської громадськості та уряду США до Списку ворогів преси, опублікованому 3 травня Національним союзом журналістів України (НСЖУ).

Як повідомляють Региональные новости, в списку головне місце займає мер Слов'янська Неля Штепа, яка в присутності відеокамер обізвала журналістку "сукою".

Протестуючі вимагали від американського уряду не співпрацювати з українським главою держави, поки він ігнорує утиски прав журналістів і свободи слова в Україні.

"Янукович! Штепа! Журналісти ніколи не будуть вашими суками!", "Уряд США, припини співпрацю з Януковичем, поки він згоден, що журналісти - суки!", - З такими гаслами під стіни Білого дому вийшли українські та зарубіжні студенти, що перебувають в Америці.

Як пише видання, вони обурені тим, що Президент України Віктор Янукович закриває очі на те, що представники влади обзивають представників преси нецензурними словами. На думку протестуючих, цим самим він нівелює свободу слова в Україні і принижує журналістів, не залишаючи їм ніяких прав.

На підтвердження своїх гасел учасники акції поширювали серед перехожих Перелік ворогів преси, складений НСЖУ, спілкувалися з перехожими, пояснювали мету заходу. З 8-ми вищих позицій у переліку ворогів преси шість належать представникам місцевої влади, головам та заступникам голів місцевих рад і мерів, серед яких і Неля Штепа.

"Розчарувавшись у свободі слова та повазі до преси в Україні, студенти прагнули знайти підтримку у влади США. Тому домінуючим у протесті було гасло з закликом до американського уряду припинити співпрацю з Януковичем, поки він згоден, що українські журналісти - суки", - йдеться в повідомленні.

У ході акції, дії учасників також підтримали колишні громадяни СРСР, у свою чергу стурбовані станом преси в Росії. Вони також запитували українців про події, які сталися у Львові під час святкування Дня перемоги.

Акцію на підтримку прав українських журналістів інформаційно підтримали Міжнародна асоціація громадян України (США) і Федерація українських студентських організацій Америки (SUSTA).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.