Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дослідження: хочеш отримувати задоволення від інтимного життя - ставай атеїстом!

Він і Вона 10846 переглядів

Опубліковано - 21.05.2011 05:15 | Всі новини | Версія для друку

Дослідження: хочеш отримувати задоволення від інтимного життя - ставай атеїстом!
Дослідження: хочеш отримувати задоволення від інтимного життя - ставай атеїстом!
У атеїстів сексуальне життя багатше, ніж у віруючих, які як під час близькості, так і протягом багатьох тижнів потому, “переймаються почуттям гріха”, стверджують дослідники.

Зокрема, невіруючі більш готові обговорювати різні сексуальні фантазії і знаходять більше задоволення, коли вони реалізуються.

До таких висновків прийшли вчені-психологи Даррел Рей і Аманда Браун з Канзаського університету в США, повідомляє британська газета The Daily Mail.

Представники обох груп, які брали участь в експерименті, визнали, що виконували одні й ті ж дії - такі як мастурбація, розгляд порнографічних зображень, оральний секс і т.д.

Як виявило дослідження, послідовники релігії насолоди при цьому не отримували, оскільки їм перешкоджали обмеження, створені системою їх поглядів. Наслідком цього ставало гостре почуття жалю, яке не покидало їх після того, як вони досягали кульмінації.

Підсумки роботи вчених опубліковані у виданні "Секс і атеїзм". В експерименті брали участь понад 14,5 тис. осіб.

Всі реципієнти, як свідчить звіт, займалися сексом однакове число разів у тиждень. Їх активність відповідала їхній віковій категорії.

Тим не менш щиро віруючі люди оцінювали своє сексуальне життя набагато нижче, ніж атеїсти, і зізнавалися в тому, що їх не покидало почуття провини.

Представники таких суворих релігій, як мормони, зайняли найвище місце за введеною вченими шкалою усвідомлення провини. Їхній середній бал становив 8,19 з 10. Поруч з ними виявилися свідки Єгови, п'ятидесятники, адвентисти Сьомого дня і баптисти.

Католики оцінили свій рівень провини в 6,34, а лютерани в 5,88. Атеїсти і агностики отримали відповідно 4,71 і 4,81 бала.

З тих, хто виховувався в строго релігійних традиціях, 22,5% учасників заявили, що їх присоромили б, або, в крайньому випадку, висміяли за заняття мастурбацією. Серед атеїстів з подібними заявами виступили 5,5% реципієнтів.

Вчені висловили занепокоєння з приводу того, що діти, що виховуються в строгих релігійних традиціях, швидше за все, отримають сексуальне виховання, таємно знайомлячись з порнографією, оскільки розмови про секс з батьками були б для них немислимі.

Є й ще одне "відкриття", зроблене психологами: люди, які втратили віру і стали атеїстами, заявляють про істотний прогрес у досягненні сексуального задоволення.

У віруючих ж справа йде складніше. Як розповів Даррел Рей, результати дослідження показують, що релігійні люди відчувають особливу провину, розмірковуючи про свою сексуальну поведінку, однак це не зупиняє їх, але тільки призводить до того, що вони починають погано себе почувати.

"Тоді вони йдуть до храму, щоб отримати прощення. Це цілком у дусі Церкви, вам послана хвороба, потім вам пропонується хибне лікування", - заявляє Рей.

Судячи з висловлювань вченого, сам він відноситься до атеїстів, і з статевим життям у нього все до ладу.

Нагадаємо, до речі, що раніше інші американські дослідники на основі опитування 7000 жінок у віці від 15 до 44 років зробили висновок, що приналежність до різних релігійних конфесій не заважає їм вести активне статеве життя, не забуваючи при цьому оберігатися від небажаної вагітності.

І протестантки, і католички, і буддистки користуються контрацептивами. А серед віруючих дівчат у віці від 15 до 19, що не перебували у шлюбі, сексом займаються 42%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.