Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уроки провокації: у Львові місцева влада домагатиметься частковго контролю над міліцією

Самоврядування Регіон: Львівська область 8865 переглядів

Опубліковано - 21.05.2011 11:53 | Всі новини | Версія для друку

Уроки провокації: у Львові місцева влада домагатиметься частковго контролю над міліцією
Уроки провокації: у Львові місцева влада домагатиметься частковго контролю над міліцією
Депутати львівської міськради обговорили помилки правоохоронців під час подій дев’ятого травня і запропонували принаймні частково поставити міліцію під контроль місцевої влади.

На засіданні львівської міськради, що відбулося в четвер, 19 травня, пристрастей не бракувало. Народні обранці піддали критиці міліцію за неспроможність забезпечити громадський порядок 9 травня. У своєму зверненні до президента депутати вказали також на відсутність моделі ефективної координації діяльності правоохоронців і органів місцевого самоврядування.

Керівник міліції міста, однак, проігнорував запрошення народних обранців до участі в сесійному засіданні, які хотіли від нього особисто почути про події, які затьмарили віддзначення Дня перемоги. Відтак, народні обранці пропонують внести зміни до закону про самоврядування, яким надавалася б можливість владі на місцях контролювати міліцію з громадської безпеки.

Садовий: міліцію треба поділити

Мер Львова Андрій Садовий вважає доцільним поділ міліції на дві структури: одна, яка б займалася кримінальними злочинами, повинна бути підконтрольна державі; іншу – з громадського порядку, слід було б підпорядкувати містам. Садовий вважає такий поділ цілком реальним, оскільки реформування місцевого самоврядування ще не завершене.

Депутати від фракції всеукраїнського об'єднання «Свобода», яка має більшість у Львівській міські раді, переконані, що міліція вчиняє репресії. «Міська рада Львова не може забезпечити право громадян на висловлювання своїх думок. Бо приїдуть з центральних органів влади, дадуть вказівку міліції, яка її виконає, незважаючи на ухвали сесії чи рішення суду», - каже депутат Руслан Кушилинський.

Експерт: популістські заяви

Дискусія в сесійній залі дійшла до того, що депутати вирішили нагадати правоохоронцям, що можуть забрати нерухоме майно, яке громада дає міліції у безоплатне користування.

Правозахисник, експерт Фонду «Право і демократія» Андрій Бурий зауважив у розмові з Deutsche Welle, що такі заяви носять радше популістський характер, без реальних юридичних наслідків. Адже згідно із законом, орган самоврядування не може створити виконавчу структуру, пояснює правник. І додає, треба розуміти, що міліція, після гіпотетичного поділу, перейде на повне фінансове забезпечення з місцевого бюджету, а це - не просто.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.