Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хворобу Паркінсона викликають бактерії?

Охорона здоров`я 13505 переглядів

Опубліковано - 24.05.2011 10:42 | Всі новини | Версія для друку

Хворобу Паркінсона викликає бактерія Helicobacter pylori?
Хворобу Паркінсона викликає бактерія Helicobacter pylori?
Бактерія Helicobacter pylori, що провокує виразку шлунка, може бути пов’язана з хворобою Паркінсона, стверджують американські вчені.

У ході проведеного ними експерименту миші, заражені бактеріями Helicobacter pylori, стали з часом проявляти симптоми хвороби Паркінсона, повідомляє Бі-Бі-Сі .

Гризуни, які взяли участь у тестуванні, були середнього віку, еквівалентного 55-65 років у перерахунку на людський вік. Симптоми хвороби в них проявилися через 6 місяців. Тварини стали менше рухатися, а в мозку фіксувалося зниження концентрації допаміну. Аналогічних змін у молодих мишей не відзначалося.

Доктор Трейсі Тестерман з Центру здоров'я Університету штату Луїзіана констатує: бактерія може відігравати ключову роль у розвитку недуги. При цьому вік робить і мишей, і людей менш захищеними перед симптомами хвороби. Швидше за все, бактерії виробляють хімічні сполуки, токсичні для мозку. Також Helicobacter pylori здатні забирати з тіла холестерин, і переробляти його, додаючи цукор.

Ця нова хімічна сполука, що виробляється під час подібної реакції, практично повністю ідентична тій, яку можна знайти в насінні саговника (сагової пальми або Cycas), який, як показали дослідження, може провокувати розвиток недуги, подібної до хвороби Паркінсона, у жителів острова Гуам.

В той же час Трейсі Тестерман пояснює що викорінення бактерії Helicobacter pylori в пізній стадії хвороби Паркінсона навряд чи приведе до значного поліпшення.

"Деякі нейрони гинуть до появи симптомів і гинуть ще більше вбили у міру прогресування захворювання. Ці нейрони не виростуть знову."
Поки не існує жодного свідоцтва того, що люди з виразкою шлунка насправді мають більше шансів на розвиток хвороби Паркінсона
Поки не існує жодного свідоцтва того, що люди з виразкою шлунка насправді мають більше шансів на розвиток хвороби Паркінсона
Доктор Кіран Брін, директор з досліджень хвороби Паркінсона у Великобританії, сказав: "Ми вважаємо, що хвороба Паркінсона, швидше за все, викликана комбінацією факторів навколишнього середовища спільно з генетичною схильністю людини до розвитку захворювання".

Він також повідомив, що існують деякі докази того, що бактерії можуть завадити основному препарату для лікування Паркінсона, - леводопа, який вони поглинають, але не було жодного свідоцтва того, що люди з виразкою шлунка насправді мають більше шансів на розвиток хвороби Паркінсона.

Він додав: "Дане дослідження цікаве і припускає, що бактерії можуть виділяти токсини, які можуть вбивати нервові клітини."

"Тим не менш, до результатів слід ставитися з обережністю. Дослідження проводилося на мишах, які були інфіковані відносно високими дозами бактерії. І хоча піддослідні миші мали проблеми руху, ми не знаємо, чи було це насправді через смерть нервових клітин. Потрібно проводити подальші дослідження", - резюмував Кіран Брін.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.