Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Севастополі відновлена подача питної води

Добробут Регіон: Автономна республіка Крим 10504 перегляди

Опубліковано - 12.11.2006 16:31 | Всі новини | Версія для друку

У Севастополі відновлена подача питної води
У Севастополі відновлена подача питної води
Севастопольці знову можуть користуватися водопровідною водою. У водоймах, звідки місто бере воду, МНС-ники не знайшли ніяких токсичних речовин. З'ясована також і причина забруднення.

Зараз питна вода відповідає всім встановленим нормам. З'ясували також і причину забруднення. За офіційною версією, озвученою заступником головного санітарного лікаря України Михайлом Сітенко, неприємний запах води виник із-за водоростей, що потрапили в очисні споруди.

Рослини потрапили в систему водопостачання в результаті сильних дощів, які і змили їх в сховище, відзначив Михайло Сітенко.

На його думку, недосконалість водоочисних споруд стала однією з головних причин забруднення водопроводу.

Нагадаємо, 200 тисяч мешканців міста сиділи на сухому пайку від 9 листопада. Водопостачання перекрили, бо від води йшов сильний неприємний запах.

Фахівці санепідемстанції спочатку заявляли, що причиною забруднення могли стати хімдобрива, що з дощами потрапили до водозабірної водойми.

Тепер вони запевняють, що причина неприємного запаху - взаємодія зелених водоростей із хлором на першій стадії обробки води.

Хроніка

О 02:00 9-го листопада у Балаклавському та Нахімовському районах Севастополя фахівцями центральної лабораторії питної води при проведенні експрес-аналізу проб води, відібраних із джерел питного водопостачання, вона визнана непридатною для вживання за санітарно-хімічними показниками. Внаслідок цього о 03:00 з річки Чорна були припинені водозабір і подача води на південну частину міста. Відтак без водопостачання залишилися понад 70% населення, зокрема, близько 200000 севастопольців.

Джерелом забруднення річки Чорна є ставок-відстійник від притоки річки Байдарка. О 18:35 проведена ізоляція водойми від річки Байдарка, планується його осушити.

Тимчасово питну воду для людей підвозили 17 спеціалізованих автоцистерн із додатковими ємностями.

О 06:00 10-го листопада за скороченим графіком розпочата централізована подача води населенню.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.