Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


УНП закликає Президента ліквідовувати комуністичну символіку

Національне питання 7937 переглядів

Опубліковано - 12.11.2006 19:55 | Всі новини | Версія для друку

УНП закликає Президента ліквідовувати комуністичну символіку
УНП закликає Президента ліквідовувати комуністичну символіку
Українська народна партія (УНП) запропонувала Президентові Віктору Ющенку видати Указ “Про ліквідацію символів тоталітарного режиму на території України”.

У своєму звернені до Президента представники УНП відзначили, що це питання неодноразово розглядалося на минулих скликаннях Верховної Ради, але постійно відхилялося завдяки зусиллям фракції комуністів.

У звернені УНП сказано: "Україна має свій Герб, Прапор, Гімн і Конституцію – невід'ємні атрибути незалежної держави. Із забуття були повернені особистості прославлених українців. Їхніми іменами називають вулиці й площі, їм ставлять пам'ятники. У той самий час у багатьох містах і селах України на фасадах будівель ще "майорять" символи тоталітарного режиму, а серед назв вулиць зберігаються імена катів українського народу".

Існуючий Указ Президента про ліквідацію комуністичної символіки при реконструкції будівель №79/2001 від 09.02.2001 р., на думку членів УНП, не може вирішити цю проблему. Оскільки в цьому Указі не передбачається обов'язкова ліквідація символів тоталітарного режиму.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.