Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Агресія - основна риса російського менталітету

Світ навколо нас 8993 перегляди

Опубліковано - 14.11.2006 21:07 | Всі новини | Версія для друку

Розлютована Росія: до агресії в рівній мірі схильні чоловіки й жінки
Розлютована Росія: до агресії в рівній мірі схильні чоловіки й жінки
Індекс агресії у російському суспільстві неухильно зростає, показують дослідження Незалежного інституту комунікативістики.

Значення індексу щорічно розраховується на основі опитувань, учасників яких питають про те, якою мірою вони переживають почуття незадоволеності, роздратування й незадоволеності.

За словами керівника інституту Йосипа Дзялошинського, приблизно 40% росіян випробовують "агресивні відчуття". Але якщо в 2000 році, коли соціологи почали заміряти агресію, вона була обернена на "багатих", то сьогодні основний адресат агресії - "чужі", тобто іноземці і приїжджі.

"Агресія - основна риса російського менталітету", - вважає Михайло Лабковський, сімейний консультант із 20-річним стажем роботи.

Агресії у рівній мірі схильні і чоловіки, і жінки, проте особливу стурбованість психологів викликає жіноча агресія, оскільки від неї частіше страждають діти. Чоловіча агресія більшою мірою обернена на політиків і соціальні інститути, стверджує Дзялошинський.

Жіноча лють

"Жінок в Росії приблизно на 10 млн. більше, ніж чоловіків, - пояснює Михайло Лабковський, - тому у них є проблема з облаштуванням особистого життя. Агресія у жінок - це спосіб реалізації, наслідок незатребуваності або того, що доводиться миритися з дискримінацією на роботі".

Деякі дослідники пов'язують агресивність росіянок з їх, збільшеною соціальною роллю. Після економічної кризи 1998 року багато жінок швидше знайшли собі роботу. Не всі чоловіки змогли відновити свій колишній статус, тому сьогодні в Росії багато сімей, де жінка стоїть на кар'єрних сходах вище за свого чоловіка і вважає за право диктувати свої умови в сімейному житті.

Проте Наталія Костіна, голова громадської організації "Ділові жінки Росії" вважає, що у успішних жінок для агресії немає причин:

"Жінка стає агресивною, коли вона не змогла себе реалізувати, коли вона не задоволена ситуацією. Якщо жінка міцно стоїть на ногах і розуміє, що сама на щось здатна, її агресія сходить нанівець".

Олена Васильєва, головний редактор російської версії Cosmopolitan, і зовсім не вважає російських жінок агресивними:

"Жінки стали сильнішими, впевненішими, незалежнішими: агресія - це все-таки прерогатива чоловіків".

Страждають діти

Психологи з такою постановкою питання не згодні. Михайло Лабковський, говорить, що жіноча агресія є, і вона особливо небезпечна, тому що позначається в першу чергу на дітях.

Він звертає увагу на те, що практично в будь-якій європейській країні за агресію по відношенню до дітей викликають поліцію і позбавляють батьківських прав, а в Росії нерідко можна побачити жінку, яка доводить власну дитину до істерики.

"Важко собі уявити іноземку, яка битиме свою дитину за те, що вона промочила в калюжі чоботи, кричати на нього посеред вулиці і доводити до стану істерики", - говорить сімейний психолог.

Зовсім позбавитися від агресії неможливо, вважають психологи.

"Агресія вбудована в структуру людської особи, - пояснює Йосип Дзялошинський, - Інше питання, що за допомогою виховання, освіти її рівень можна знизити, а за допомогою спорту - дати їй вихід".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.