Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Змішана виборча система призведе до створення парламенту та уряду меншості

Вибори-2012 7950 переглядів

Опубліковано - 23.06.2011 10:41 | Всі новини | Версія для друку

Змішана виборча система призведе до створення парламенту та уряду меншості
Змішана виборча система призведе до створення парламенту та уряду меншості
Віце-спікер Микола Томенко вважає, що збереження пропорційної системи не вигідно Партії регіонів, бо набрати більшість у неї немає шансів.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно того, якими будуть майбутні парламентські вибори, заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко сказав, що за сьогоднішніх умов: радикального зменшення популярності влади загалом та Партії регіонів і партій, що складають парламентську більшість зокрема, пропорційна система може призвести до створення парламентської більшості без участі Партії регіонів, повідомила прес-служба партії.

«Тобто, якщо ситуація із падінням довіри до влади та відповідно Партії регіонів не зміниться, то фактично існує вірогідність того, що на майбутніх парламентських виборах можливе створення так званої антипрезидентської більшості без участі Партії регіонів», - відмітив Микола Томенко.

Саме тому, на переконання Віце-спікера, сьогодні влада намагається змінити нинішню виборчу систему і запровадити змішану.

«Влада сподівається, що змішана система через залучення великого бізнесу та адмінресурсу у мажоритарних округах компенсує втрату довіри до своїх чи провладних партійних списків», - зазначив він.

«Але за таких обставин в разі змішаної системи фактично можна говорити, що в Україні буде створено парламент і уряд меншості, оскільки більшість депутатів, які переможуть у виборчих округах і будуть імплементовані у майбутню пропрезидентську більшість, насправді не отримують підтримки діяти в системі влади, а будуть підтримані, як люди, які допомагають у вирішенні конкретних питань по округах», - підсумував Віце-спікер.

«Таким чином в незалежності від результатів по партійній частині буде створена своєрідна штучна парламентська більшість і відповідно й уряд на підтримку президента», - додав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.