Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Життя в місті впливає на мозок. Не з кращої сторони...

Охорона здоров`я 10619 переглядів

Опубліковано - 24.06.2011 03:26 | Всі новини | Версія для друку

Життя в місті впливає на мозок. Не з кращої сторони...
Життя в місті впливає на мозок. Не з кращої сторони...
Мозок людей, які живуть у містах, працює інакше, ніж у жителів сільської місцевості, — повідомляє The Guardian. У тих, хто народився і виріс у місті, у два рази вищий ризик виникнення шизофренії.

«Вчені виявили, що в момент стресу у городян стають гіперактивними дві ділянки мозку, що беруть участь у регуляції емоцій і тривожності. Вчені стверджують, що ця відмінність міських жителів може бути винною у збільшенні числа проблем із психічним здоров'ям у міських районах», — відзначає газета.

Під час попередніх досліджень було встановлено, що ймовірність виникнення тривожних розладів у городян вище на 21%, а перепадів настрою — на 39%. У тих, хто народився і виріс у місті, у два рази вищий ризик виникнення шизофренії.

«В ході нового дослідження професор Андреас Майєр-Лінденберг з Гейдельберзького університету у Німеччині здійснював сканування мозку більше 50 здорових добровольців (жителів сільської місцевості і великих міст) у той час, коли ті вирішували складні арифметичні задачі. Ці експерименти були націлені на те, щоб змусити піддослідних відчути занепокоєння за те, як вони виконують завдання», — інформує видання.

Результати, про які повідомляє журнал Nature, показали, що у стресових ситуаціях мигдалеподібна залоза учасників, зараз живуть у містах, проявляла надмірну активність. Як пояснив А.Мейер-Лінденберг, ця «залоза є датчиком небезпеки для мозку і тому пов'язана з тривогою і депресією». В учасників, які народилися в містах, гіперактивність виявляла інша ділянка мозку, яка називається поясна кора.

«За прогнозами, до 2050 року в містах будуть проживати 70% людей», — пише The Guardian, при цьому урбанізація асоціюється з «підвищеним ризиком хронічних розладів, більш вимогливим і стресовим соціальним середовищем і більш істотною соціальною нерівністю».

За словами А.Майер-Лінденберга, виявлення чинників міського життя, які викликають стрес, є наступним кроком у спробі зрозуміти вплив міського життя на психічне здоров'я. Такими факторами можуть бути соціальний поділ, шумовий фон і переповненість. У майбутньому ці дослідження може бути використано для складання рекомендацій для міського планування, вважає він.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.