Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За допомогою нового вірусу хакери встановили контроль над 4 млн комп’ютерів по всьому світі

Технології 7058 переглядів

Опубліковано - 2.07.2011 01:50 | Всі новини | Версія для друку

За допомогою нового вірусу хакери встановили контроль над 4 млн комп’ютерів по всьому світі
За допомогою нового вірусу хакери встановили контроль над 4 млн комп’ютерів по всьому світі
Більш як 4 млн. комп’ютерів за допомогою нової версії небезпечного трояна виявилися втягнутими в ботнет - мережу заражених комп’ютерів, що дозволяють використовувати їх на відстані. Як кажуть експерти з безпеки, цей ботнет майже неможливо знищити...

Злочинці, що взяли комп'ютери під контроль, або крадуть з них дані, або використовують їх для розсилки спаму чи атак на інші машини, пише Бі-Бі-Сі.

Троян, відомий як TDL-4 (найсвіжіший різновид трояна TDSS) - шкідлива програма, яка встановлюється на комп'ютери, що працюють на операційній системі Windows. Як правило, сам по собі троян не заподіює комп'ютеру шкоди, і його дуже важко виявити і знешкодити.

Російська преса, зокрема, "Известия", стверджує, що автором "найдосконалішого трояна" є певне угруповання російських хакерів, яке, за відомостями видання, заробляє на цьому по 1 млн доларів на місяць.

Як кажуть експерти з безпеки, нещодавні успіхи у боротьбі з ботнетами змусили розробників TDL максимально ускладнити їхнє виявлення. За останні три місяці, тобто відтоді як з'явилася четверта версія трояна, TDL встиг проникнути до 4,5 млн комп'ютерів.

Зміни, внесені до TDL-4, зробили його найскладнішим трояном на сьогодні, пишуть фахівці з комп'ютерної безпеки з Лабораторії Касперського Сергій Голованов та Ігор Суменков у своїй аналітичній статті. "Творці TDL, по суті, спробували створити ботнет, який неможливо знищити. Його захищено від атак конкурентів й антивірусних компаній", - пишуть дослідники.

TDL поширюється через сайти-"пастки" і заражає комп'ютери, використовуючи вразливі місця в операційній системі Windows. Відомо, що він розповсюджується через сайти, звідки можна викачати піратські фільми. Він також ховається на сторінках, де можна зберігати фотографії і відео, а також на порносайтах.

Троян інсталює себе до системного файлу Windows, відомого як master boot record. У цьому файлі зберігається список команд щодо запуску комп'ютера, і його рідко коли сканує стандартна антивірусна програма.

28% жертв TDL-4 розташовано у США. Чимала їхня кількість є в Індії (7%) і Великій Британії (5%). Приблизно по 3% - у Франції, Німеччині та Канаді.

Як пишуть дослідники, через особливості його роботи цей ботнет важко знайти і знешкодити. Творці TDL-4 придумали свою власну систему кодування для захисту способів зв'язку між тими, хто управляє ботнетом, і зараженими комп'ютерами, що утруднює аналіз обміну даними між ними. Крім того, TDL-4 надсилає команди зараженим машинам, використовуючи відкриті мережі, а не централізовану командну систему. Це ще більш ускладнює аналіз, оскільки за такої системи зв'язку немає центральних серверів, які регулярно "спілкуються" з інфікованими машинами.

"Хай для чого б він призначався, його дуже важко видалити. Безумовно, це один з найскладніших ботнетів, - каже Джо Стюарт з компанії Secureworks.

Проте саме складність TDL-4 може допомогти в його знищенні, вважають дослідники з Лабораторії Касперського, яким вдалося виявити помилки в коді трояна. Це дозволило їм дістати доступ до баз даних, де зберігається інформація про інфіковані комп'ютери, що, у свою чергу, допоможе дослідникам зрозуміти, хто й навіщо створив TDL-4.

Від “Аратти.” Перевірити свій власний комп`ютер на наявність зараження TDL-4 та спробувати його вилікувати можна за допомогою антивірусної утиліти TDSSKiller Лабораторії Касперського.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.