Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Шокова терапія” від проФФесора економіки: Україна посіла “почесне” четверте місце серед країн з найгіршими економіками світу

Економіка 7267 переглядів

Опубліковано - 7.07.2011 05:39 | Всі новини | Версія для друку

“Шокова терапія” від проФФесора економіки: Україна посіла “почесне” четверте місце серед країн  з найгіршими економіками світу
“Шокова терапія” від проФФесора економіки: Україна посіла “почесне” четверте місце серед країн з найгіршими економіками світу
Авторитетний журнал Forbes склав список країн, в яких економіки перебувають в найгіршому стані. Минулого року України в такому переліку не було взагалі.

Перше місце посів Мадагаскар, де 77% населення живе за межею бідності. До такого стану справ призвели помилки в державному управлінні, тотальна корупція, зазначило видання, проаналізувавши макроекономічні показники різних країн за останні роки і прогнози розвитку до 2012 року.

Друге місце в списку посіла Вірменія, ВВП якої в кризовому 2009 році скоротився на 15%. Населення потерпає від високої інфляції (близько 7%), при цьому ВВП на душу населення становить менш як 3 тисячі доларів, що, як зазначає Forbes, менше однієї третини від аналогічного показника у сусідній Туреччині.

На третьому місці опинилася Гвінея - країна, що володіє половиною розвіданих запасів бокситів на планеті. У 2008 році країна вкотре пережила військовий переворот, що уповільнило зростання і без того невисоких економічних показників.

Четверте місце в списку найгірших економік світу дісталося Україні. Forbes наголошує, що ця країна, багата на мінеральні ресурси і родючу землю, могла би бути лідером за економічними показниками в Європі, однак на ділі ВВП на душу населення не досягає навіть показників Сербії та Болгарії.

Річна інфляція в Україні становить близько 10%, а ВВП країни в 2009 році скоротився на 15%. Видання нагадує, що за даними Держдепартаменту США, Україна не розвивається через корупцію, погане державне управління і слабку судову систему, яка не забезпечує виконання законів.

П'яте місце посіла Ямайка, яка сильно постраждала через глобальну економічну кризу. Потік туристів у країну скоротився, але рівень бідності поступово знижується. Далі в рейтингу Forbes йдуть Венесуела, Киргизстан, Свазіленд, Нікарагуа та Іран.

Forbes сформував рейтинг на основі статистики зростання ВВП та інфляції за три роки (включаючи прогнози МВФ на 2012 рік), за ВВП на душу населення і за торговим балансом країн. Торік звання найгіршої економіки світу утримувало Зімбабве, далі йшли Демократична Республіка Конго і Гвінея. Вірменії та України в списку не було взагалі, повідомляє NEWSru.ua.

Нагадаємо, 20 червня 2011 року президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні буде застосована шокова терапія під час проведення реформ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.